Ruotsi. 18-vuotias nainen lähti ystävänsä luota Höörissä tiistai-iltana klo 2.00 kävelemään kohti kotiaan, mutta ei koskaan saapunut perille.

Poliisi sai ilmoituksen kadonneesta nuoresta naisesta ja lähti isoilla resursseilla paikalle. Etsintäoperaatioon osallistui useita partioita, helikoptereita, tusina koirapartioita ja poliisin ratsuväkeä. Myös kadonneen ystäviä osallistui etsintään. Keskiviikkona kello 16 poliisi ilmoitti naisen löytyneen metsästä kuolleena, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Keskiviikkona aamulla poliisi aloitti sieppausta koskevan alustavan tutkinnan. Uhrin löytymisen jälkeen otsikko muutettiin murhaksi, kun poliisi ilmoitti, että 25-vuotias nuori mies oli pidätetty epäiltynä murhasta.

– On selvää, että heidän välillään on olemassa jonkinlainen tuttavuus, sanoo poliisin tiedottaja Ewa-Gun Westford.

Esiselvityksen johtaja kamarisyyttäjä Kristoffer Nordström päätti pidätetyn miehen vangitsemisesta.

-Tutkimus on vielä lapsenkengissään, ja työskentelemme intensiivisesti tavallisten tutkintatoimenpiteiden, kuten kuulustelujen ja teknisten tutkimusten kanssa, hän sanoo syyttäjänviraston lehdistötiedotteessa.

Keskiviikkona illalla Höörin asukkaat kokoontuivat muistamaan ja kunnioittamaan 18-vuotiasta murhattua naista. Monet sytyttivät kynttilöitä muistopaikalla, ja myöhemmin muistokulkue ajoi kylän läpi.

– Täällä on lämmin ilta, ja paljon väkeä koolla. Ilmapiiri on hämmentynyt ja surullinen, monet itkevät, kertoo paikalla ollut SVT:n toimittaja.

Artikkelikuva: Aftonbladet.

Aiheeseen liittyen