Ruotsi. Ampumahaavoilla loukkaantunut mies löydettiin 14.2. Jakobsbergin keskustasta Järfälässä Tukholman pohjoispuolelta. Poliisi sai hälytyksen rikospaikalle klo 03.52, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

– Miehellä on vammoja, jotka osoittavat, että häntä on ammuttu, mutta hän oli tajuissaan  ja pystyi puhumaan, kertoo Tukholman poliisin komentokeskuksen upseeri Jonas Widmark lehdille.

Rikospaikka sijaitsee kerrostalon ulkopuolella sen välittömässä läheisyydessä  Aftonbladetille toimitettujen tietojen mukaan. Rikosteknikot kutsuttiin  paikalle ja alue eristettiin.

Kello 04.30 poliisi löysi toisen henkilön, jolla myös on ampumavammoja.

– Nyt meillä on kaksi ihmistä, joita epäillään ammutun. He ovat tajuissaan ja kuljetettu  sairaalaan, kertoi Tukholman poliisin komentokeskuksen päivystävä virkamies Lena Baakki tiedotusvälineille.

Alueella on yöllä ollut käynnissä suuri poliisioperaatio. Poliisi ei ole pidättänyt ketään rikoksesta epäiltyä. Rikoksen luokittelu on murhayritys.

***

Teini-ikäiset pojat hakattiin ja ryöstettiin Göteborgissa.

Kolme teinipoikaa  ryöstettiin ja pahoinpideltiin Göteborgissa lauantaiyönä. Poliisi etsi tekijöitä helikopterilla, mutta ketään ei ole vielä pidätetty, kertoo Aftonbladet.

Hälytys tuli lauantai-iltana kello 22.00. Kolmen 15-vuotiaan pojan kimppuun hyökkäsi kuusi poikaa, jotka olivat hieman heitä vanhempia.

– Ryöstön kohteiksi joutuneilta vietiin puhelimia, luottokortteja ja vaatteita. Tekoon sisältyy myös pahoinpitelyjä ja veitsiväkivaltaa, sanoo Morten Gunneng poliisista.

Useita poliisin partioita ja helikopteri osallistui yöllä ryöstäjien etsintään.

Kenenkään kolmesta 15-vuotiaasta ei tarvinnut vammojensa vuoksi mennä sairaalaan, Aftonbladet toteaa.

Kuvituskuva: arkisto

Aiheeseen liittyen