Ruotsi. Kaksi miestä vietiin sairaalaan ampumisen jälkeen Tukholman eteläpuolella Huddingessa perjantain 2.12. ja lauantain 3.12 välisenä yönä, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

– Paikalla on meneillään mittava operaatio, kertoi poliisin tiedottaja Mats Eriksson yöllä lehdille.Tapaus sattui Visättran alueella. Esitutkinnan alkuvaiheessa poliisilla ei ollut tarkkaa tietoa siitä, miten ampuminen tapahtui.

– Miehet, joilla oli ampumahaavoja, löydettiin tapahtumapaikalta, mutta heidän vammoistaan en ole varma. Paikalla oli pientä hälinää, kun poliisi saapui paikalle, Mats Eriksson kertoi.

Miehet vietiin ambulanssilla sairaalaan. Toinen miehistä on 30-vuotias ja toinen 50-vuotias, heidän kerrotaan olleen tajuissaan, kun heitä lähdettiin kuljettamaan hoitoon, kertoo SVT.

Alue eristettiin teknistä tutkintaa varten. Samanaikaisesti poliisi tarkastanut useita ajoneuvoja etsiessään epäiltyjä tekijöitä.

Aftonbladetin mukaan Ammuskelu tapahtui ravintolan lähellä, joka oli juuri sulkeutumassa.

– Olosuhteet ovat hieman epäselvät, mutta ainakin toinen asianosaisista on ollut ravintolassa sisällä, tiedottaja Mats Eriksson sanoo lehdelle.

Ammuskelua tutkitaan murhan yrityksenä. Ketään ei ole vielä teosta pidätetty. Poliisi etsii yhtä tai useampaa tekijää, lehdissä kerrotaan.

Kuva: SVT Nyheter.

***

Sundsvallin Bosvedjanin alueella tapahtui perjantai-iltana ammuskelu, jonka jälkeen loukkaantunut mies meni itse ensiapuun ampumavammoja saaneena.

– Poliisi tutkii mitä tapahtui. Epäilty rikospaikka eristettiin, todistajia tunnistetaan ja kuulustellaan, kirjoittaa poliisi verkkosivuillaan.

Nettisivuillaan olevan tiedon lisäksi poliisi vaikenee tapauksesta.

– Minulla ei ole muuta sanottavaa, kuin mitä nettisivujen ilmoituksessa lukee, sanoo Pohjoisen poliisialueen aluejohtokeskuksen komentaja Björn Pettersson Aftonbladetille.

Aiheeseen liittyen