Ruotsi. Poliisi sai viime yönä 7.1. 2022 kello 00.17 hälytyksen epäillystä ammuskelusta Tranåsin keskustassa. Paikalta löydettiin kaksi loukkaantunutta miestä, jotka vietiin sairaalaan epäselvin vammoin, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Ammuskelu tapahtui lähellä matkakeskusta. Tuohon aikaan ihmisiä ei ollut kovin paljon liikkeellä, mutta poliisilla on kuitenkin useita todistajia, eikä kaikkia asiasta tietäviä varmaan yöllä tavoitettu.

– Teko on tapahtunut ulkona julkisella paikalla, mutta todistajien tietojen mukaan laukaukset oli suunnattu uhreille. Mutta kuten aina, kun ammutaan julkisella paikalla, silloin on olemassa riski myös muille ihmisille, sanoo Tommy Thorngren Itäisen alueen poliisista.

Miehet ovat poliisin entuudestaan poliisin tuttuja ja alustavien tietojen mukaan rikollisten välillä on ollut jonkinlaista erimielisyyttä, josta ei aiheudu vaaraa ulkopuolisille.

– On liian aikaista sanoa paljon heidän tilastaan. He olivat tajuissaan, kun partiot saapuivat paikalle, mutta vaikutelmani on, että toinen heistä näytti olevan vakavammin loukkaantunut kuin toinen. Olemme aloittaneet esitutkinnan murhan yrityksestä, joten se sanoo rikoksen olevan vakava, sanoo Tommy Thorngren Aftonbladetille.

50-vuotias mies pidätettiin yöllä ja vietiin kuulusteltavaksi.

– Yksi henkilö on pidätetty ja otettu kuulusteltavaksi. Tekijöitä voi kuitenkin olla useita ja olemme erittäin kiinnostuneita todistajien tiedoista, jos he ovat tehneet havaintoja Tranåskvarnsgatanilla tai tietävät jotain muuta, joka voi liittyä tapaukseen, Thorngren sanoo SVT:lle.

Pidätetty mies vapautettiin perjantaiaamuna, lehdet kertovat.

Kuva: SVT Nyheter.

 

Aiheeseen liittyen