lauantai, 20 huhtikuun, 2024

Kahta ruotsalaista jengirikollista ammuttiin Turkissa – toinen kuoli vammoihinsa

Ruotsi. Kahta ruotsalaista on ammuttu Istanbulissa. Toisen heistä sanotaan kuolleen. Miehillä tiedetään olevan yhteyksiä ruotsalaiseen jengimaailmaan ja jengijohtaja Ismail Abdoon, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Ammuskelu tapahtui kahvilan ulkopuolella Istanbulissa sunnuntai-iltana 17.3. kello 23 paikallista aikaa. Kolmen epäillyn tekijän kerrotaan paenneen paikalta. Useat turkkilaiset tiedotusvälineet ovat kirjoittaneet asiasta, lehdet toteavat.

Toisen miehistä kerrotaan kuolleen saamiinsa vammoihin, kun taas toista ammuttiin jalkaan, mutta hän oli elossa ammuskelun jälkeen.

Kuoliaaksi ammuttu mies tunnistetaan johtavaksi henkilöksi Tukholman eteläpuolella Jordbrossa sijaitsevassa niin sanotussa Zero-rikollisverkostossa.

Kaksi ammuttua ovat lähellä ruotsalaista jengijohtaja Ismail Abdoa, joka tunnetaan myös nimellä Jordgubben.

Jengijohtajat Rawa Majid ja Ismail Abdo. Kuva: Aftonbladet.

33-vuotiasta Abdoa kuvailtiin aiemmin jengijohtaja Rawa Majidin oikeaksi kädeksi, mutta niin sanotun Foxtrot-verkoston hajoamisen jälkeen entisistä ystävistä tuli verivihollisia ja Ruotsia järisyttäneen väkivallan taustavoimia viime vuosina.

– Nämä ihmiset ovat lähellä Ismail Abdoa ja tällä ammuskelulla voi olla suuret seuraukset jatkossa, sanoo SVT:n toimittaja Diamant Salihu.

SVT Nyheter kertoo olleensa yhteydessä ulkoministeriöön, joka ilmoittaa tutkivansa asiaa.

Ulkoministeriö ja Istanbulin pääkonsulaatti tutkivat tekoon liittyviä tietoja, ilmoittaa ulkoministeriön lehdistöpalvelu sähköpostilla SVT Nyheterille.

Kuvat: Aftonbladet.

1 KOMMENTTI

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT