Kajaanin poliisi on jatkanut 17.3.2021 tapahtuneen mahdollisen henkirikoksen tutkintaa. Tuolloin aamulla löydettiin vanhempi mieshenkilö kuolleena omasta asunnostaan kotihoidon asiakaskäynnin yhteydessä.

Asunnosta otettiin kiinni mieshenkilö, joka on esitutkinnassa kertonut aiheuttaneensa miehen kuoleman väkivaltaa käyttäen. Teossa ei ole käytetty mitään välineitä, esim. terä- tai lyömäaseita. Tarkempaa tekotapaa poliisi ei kerro tutkinnan ollessa kesken.

Poliisi on suorittanut asunnossa teknistä tutkintaa, puhuttanut asiasta mahdollisesti tietäviä henkilöitä sekä suorittanut kuulusteluita. Tämän hetkisen tiedon mukaan asunnossa ei tapahtuma-aikaan ole ollut muita henkilöitä uhrin ja epäillyn lisäksi. Asunnossa oli käytetty runsaasti alkoholia.

Uhrin lopullinen kuolinsyy ja se, mikä rooli käytetyllä väkivallalla on ollut kuolemaan, selviää oikeuslääketieteellisissä tutkimuksia. Tällä hetkellä asiaa tutkitaan tappona, mutta lopulliset rikosnimikkeet tarkentuvat esitutkinnan aikana lisäselvitysten valmistuessa.

Kajaanin käräjäoikeus on tänään 19.3.2021 vanginnut pidätettynä olleen miehen todennäköisin syin epäiltynä taposta.

Aiheeseen liittyen