torstai, 29 helmikuun, 2024

Kaksi alaikäistä poikaa löytyi kylmettyneenä – kansalaisen havainto suuressa roolissa

Vantaa. Poliisilla oli keskiviikkoiltana 17.1. Vantaalla Matarin täyttömäen seutuvilla useita tunteja kestänyt etsintätehtävä. Kaksi alaikäistä poikaa löytyi maastosta kylmettyneenä, kertoo poliisi.

– Tapahtumat saivat alkunsa, kun lenkkeilijä oli löytänyt alaikäisen pojan kylmettyneenä lumihangesta makaamasta. Poika oli pystynyt kertomaan, että oli ollut liikenteessä kaverinsa kanssa, joka myös tarvitsee välitöntä apua. Lenkkeilijä oli ilmoittanut asiasta välittömästi hätäkeskukseen, kertoo Komisario Kaisa Holappa ennalta estävän toiminnan ryhmästä.

Tehtävästä teki haasteellisen kylmän ilman lisäksi se, että toisen pojan sijainnista ei ollut mitään tietoa.

– Tehtävälle osallistui useita poliisin partioita ja ensihoidon yksiköitä. Aluetta kuvattiin myös ilmasta käsin dronella. Noin yhdeksän aikaan illalla poliisikoira Nalli löysi toisen pojan täyttömäen päältä lumihangesta makaamasta. Löytöpaikka oli noin 50 metrin päässä toisen pojan löytöpaikasta. Poika sai välitöntä ensiapua ja myös hänet kuljetettiin sairaalaan hoidettavaksi, Holappa sanoo.

Helsingin poliisin partio tarkasti lopuksi vielä molempien poikien löytöpaikkojen lähistöt lämpökameralla, mutta ei tehnyt uusia havaintoja tai löydöksiä henkilöistä. Paikka tarkastettiin varmuuden vuoksi vielä aamuyöllä poliisikoiran kanssa. Nalli löysi toisen pojan löytöpaikan välittömästä läheisyydestä vielä pojille kuuluvaa omaisuuttaa muun muassa pipon ja hanskan, kännykän ja repun.

– Tämä tehtävä päättyi onnellisesti poliisin, hätäkeskuksen, poliisikoiran tarkan vainun ja useiden muiden toimijoiden saumattomalla yhteistyöllä. Kansalaisen tekemä havainto ensimmäisestä pojasta oli suuressa roolissa, kiittelee Holappa.

– Poliisin ennalta estävä yksikkö jatkaa asian selvittämistä. Poliisi ei tässä vaiheessa epäile asiaan liittyvän rikosta. Tapahtuneesta on kirjattu lastensuojeluilmoitukset, Holappa sanoo.

Kuvituskuva.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT