Ruotsi/ Södertälje. Viime yönä 17.10. Södertäljessä tapahtui kaksi ammuskeluvälikohtausta. Niissä nuori mies on kuollut ja toinen mies loukkaantui vakavasti, uutisoivat Aftonbladet ja SVT Nyheter.

Vähän kello 02.30 jälkeen poliisi ja ambulanssi hälytettiin Hovsjöhön Södertäljeen, kun useita hätäpuheluja tuli ammuskelusta alueella. Ammuttu haavoittunut mies vietiin vakavasti loukkaantuneena sairaalaan, missä hän myöhemmin kuoli.

Alueella käynnistyi suuri poliisioperaatio. Myös helikopteri osallistui etsintään.

– Meillä on kaksi henkilöä pidätettynä, enempää kuin en voi kertoa juuri nyt, sanoi Tukholman poliisin tiedottaja Per Fahlström tiedotusvälineille.

Aikaisemmin illalla poliisi sai hälytyksen, kun ampumalla haavoitettu mies tuotiin Södertäljen sairaalan ensiapuun. Ammutun vammat eivät tiettävästi ole hengenvaarallisia.

– Sairaalan henkilökunta ilmoitti tästä tapauksesta kello 00.45. Olemme käynnistäneet alustavan tutkinnan erittäin vakavasta pahoinpitelystä. Löysimmen todennäköisen rikospaikan ulkoa, Per Fahlström kertoo lehdille.

Yksi henkilö on pidätetty epäiltynä tästä ampumisesta.

Näetkö mitään yhteyksiä ampumisten välillä?

– Katsomme sitä tietysti erittäin huolellisesti. Tällaisten johtopäätösten tekeminen on vielä liian aikaista, mutta molemmissa tapauksissa on käynnissä laaja tutkimustyö, Per Fahlström toteaa  tiedotusvälineille.

Aiheeseen liittyen