torstai, 29 helmikuun, 2024

Kaksi ihmistä jäi Pallaksella lumivyöryn alle – toinen löytyi kuolleena ja toista etsitään

Muonion Pallastunturilla tapahtuneessa lumivyöryssä kuoli hiihtäjä ja toinen on kateissa. Poliisi, pelastuslaitos ja Vapepa etsivät kadonnutta eilen ja jatkavat etsintöjä tänään, tiedottaa Lapin poliisilaitos.

Kaksi ihmistä jäi tiistaina 2.1.2024 Pallaksella lumivyöryn alle. Kyseessä on suomalaiset ulkopaikkakuntalaiset äiti ja alaikäinen lapsi, jotka ovat olleet hiihtovaelluksella Pallastunturin alueella. Hiihtäjät soittivat hätäkeskukseen tiistaina noin kello 16, kun heillä oli tullut matkalla ongelmia huonon sään ja näkyvyyden vuoksi. Alueella oli tuolloin kova tuuli ja pakkasta noin -23 astetta.

Poliisi käynnisti etsinnät yhdessä pelastuslaitoksen ja Vapepan kanssa. Henkilöitä etsittiin laajalta alueelta moottorikelkoilla. Alueella havaittiin lumivyörymä, joka oli leveydeltään noin 400 metriä. Äiti löytyi tiistaina noin kello 22 vyöryn alta kuolleena. Etsinnät jouduttiin keskeyttämään vaarallisten sääolosuhteiden vuoksi eikä lasta kyetty löytämään.

– Etsintöjä jatketaan heti tänään. Apuna käytetään pelastuskoiria, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Huhtamäki Lapin poliisista.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT