sunnuntai, 3 joulukuun, 2023

Kaksi ihmistä kuoli ja kaksi haavoittui Sandvikenin ammuskelussa – ampujalla vain yksi kohde

Ruotsi. Kaksi ihmistä on kuollut ja kaksi loukkaantunut ammuskelussa pubissa Sandvikenissa torstai-iltana 29.9. Poliisi epäilee, että kohteena on ollut yksi henkilö, kertoo SVT Nyheter.

SVT Nyheterin tietojen mukaan teko liittyy jengiympäristöön. Epäilty tekijä tuli pubin luokse mönkijällä, meni sisään ja alkoi ampua.

Poliisin teorian mukaan yksi pubissa ollut henkilö oli kohteena. Toisten laukausten uskotaan osuneen sivullisiin, joilla ei ollut mitään osuutta konfliktissa.

– Kyseessä on erittäin vakava tapaus ja ymmärrämme kansalaisten pelon ja huolen, poliisin aluepäällikkö Catarina Bowall sanoi pidetyssä  tiedotustilaisuudessa.

– Tutkinta on käynnissä. Epäilemme, että toinen kuolleista oli ampumisen kohteena. Muut ihmiset, ovat vain joutuneet luotien tielle, sanoo poliisin tiedottaja Magnus Jansson Klarin SVT Nyheterille.

Poliisin mukaan kuolleet ovat 20- ja 70-vuotiaat miehet. Kaksi loukkaantunutta ovat 20-vuotias nainen ja 45-vuotias mies.

– Murha Sandvikenissä on mahdollisesti osa henkilökohtaista konfliktia. On kyseenalaista, onko murhalla yhteyttä muihin meneillään oleviin kansallisiin konflikteihin. Asian arvioinnissa vallitsee suuri epävarmuus, sanoo Karin Wessén poliisin tutkintaosastosta tiedotustilaisuudessa.

Poliisi etsii nyt silminnäkijöitä tapaukselle. Pubi ilmoittaa Facebook-sivullaan, että ravintola on kiinni koko viikonlopun tapahtuman vuoksi.

Kuva: Aftonbladet.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT