lauantai, 2 maaliskuun, 2024

Kaksi maahantulokiellon rikkomisesta epäiltyä otettiin kiinni – toinen yritti heilutella nyrkkejä

Vantaa. Poliisin partio pysäytti 28.1. sunnuntaina aamuyöllä Vantaan Ilolassa ajoneuvon poliisille entuudestaan tutun ulkomaisen rekisterikilven perusteella. Ajoneuvon kuljettajalle tehty puhalluskoe oli nolla, mutta huumepikatesti näytti positiivista tulosta.

– Kuljettajalla ei ollut esittää ajokorttia, eikä hänen kertomaansa henkilöllisyyttä pystytty varmistamaan, kertoo rikoskomisario Asko Sartanen. 

Myöskään ajoneuvossa matkustajana olleen miehen henkilöllisyyttä ei pystytty varmistamaan. Mies kertoi nimen ja syntymäajan, mutta niihin ei saatu vahvistusta tietojärjestelmien perusteella. Mies ei osannut myöskään kertoa ulkomaista henkilötunnustaan.

– Lopulta mies hermostui henkilöllisyyden selvittämisestään niin, että vastusti ja yritti lyödä poliisia kiinnioton yhteydessä. Mies otettiin kiinni epäiltynä maahantulokiellon rikkomiseen, väärien henkilötietojen antamiseen sekä virkamiehen vastustamiseen, Sartanen sanoo.

Ajoneuvon kuljettajan henkilöllisyyden varmistuttua, poliisi totesi, että hänellä ei ole kulkuneuvon kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta. Myös hänet otettiin kiinni epäiltynä maahantulokiellon rikkomiseen, rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Kuvituskuva.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT