torstai, 29 helmikuun, 2024

Kaksi nuorten henkilöiden tekemää vakavaa väkivaltarikosta Vantaalla

Vantaalla tapahtui viime viikolla kaksi nuorten henkilöiden tekemään vakavaa väkivaltarikosta. Tapauksia tutkitaan nuorten tekemiin rikoksiin erikoistuneessa nuorten tutkintayksikössä, kertoo poliisi.

– Lauantaina 27.1. Vantaan Rekolassa tapahtunutta vakavaa väkivallantekoa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä ja vaarallisen esineen hallussapitona. Tapauksessa 17-18-vuotiaista henkilöistä koostunut nuorisojoukko oli käynyt käsiksi alueella sijaitsevan ravintolan henkilökuntaan, jolloin ravintolassa asiakkaan ollut 45- vuotias mies oli puuttunut tilanteeseen sanallisesti, kertoo rikoskomisario Matti Kolula.

Tämän jälkeen nuorisojoukko oli hyökännyt tapaukseen puuttuneen miehen kimppuun ja lyönyt sekä potkinut maassa makaavaa. Mies kuljetettiin sairaalaan, josta hän on päässyt jo pois.

– Tekoon epäiltyjen henkilöiden hallusta löytyi erilaisia terä- ja lyömäaseita, joita poliisin tietojen mukaan ei kuitenkaan käytetty kyseisessä pahoinpitelyssä. Kaikki rikoksesta epäillyt on tavoitettu ja tapauksen esitutkinta on loppusuoralla, Kolula sanoo.

***

Vantaa. Toinen vakava väkivaltarikos tapahtui tiistaina 23.1.2024. iltayhdeksältä Vantaan Koivukylässä. Tapauksessa taksinkuljettajaa puukotettiin ryöstön yhteydessä.

– Rikoksesta epäillyt 16- ja 19-vuotiaat miehet pakenivat teon jälkeen paikalta, mutta heidät tavoitettiin seuraavien päivien aikana. Epäillyt saivat saaliikseen vähäisen summan käteistä rahaa ja muuta vähäarvoista omaisuutta, sanoo Kolula.

Taksinkuljettaja sai väkivallanteon seurauksena vakavia vammoja, mutta hän on toipumassa niistä, eikä hänellä ole hengenvaaraa.

Tapauksen esitutkinta on edennyt hyvin. Poliisi pyytää kuitenkin tapauksen mahdollisia silminnäkijöitä ilmoittamaan havainnoistaan ja mahdollisesta kuvamateriaalista osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi

1 KOMMENTTI

  1. Ihan kauheita asioita sattuu aivan liian paljon ja liian usein. olisiko parasta voimakas reagointi viranomaisilta? Olisiko parempi osoittaa alkutekijöissä voimakkaat otteet esim. pidempiaikainen pidättäminen? Työllistää paljon ja kuluu myös rahaa. Tässä oli taksinkuljettaja ja ravintolahenkilökunta tällä kertaa uhreina. Aivan syyttömät henkilöt.

    2

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT