Kaksi poliisia on saanut surmansa työtehtävissä Belgian Liegessä tiistaina. Belgialaismedian mukaan poliisit ampunut henkilö on ”neutraloitu” eli tehty vaarattomaksi. Myöhemmin media täsmensi, että ampuja on kuollut.

Ampuja avasi tulen poliiseja kohti yhdellä Liegen pääkaduista sijaitsevan kahvilan luona. Kahden kuolleen poliisin lisäksi yksi poliisi haavoittui. Poliisien ohella tekijä La Libre -lehden mukaan ampui myös yhden siviilin, joka oli tapahtumahetkellä autossaan. Liegen syyttäjänviraston tiedottaja on vahvistanut uutistoimisto AFP:lle kolmen ihmisen ja ampujan kuoleman.

Ammuskelun jälkeen tekijä pakeni läheiseen kouluun ja piti hetken aikaa naista panttivankinaan. Ampujan pysäytti poliisin erikoisyksikkö.

Tekojen motiivista tai ampujan henkilöllisyydestä ei ole vahvistettua tai varmaa tietoa, mutta terrorismia epäillään. Tutkinnan johto on siirretty terrorismisyyttäjille. Yleisradioyhtiö RTBF:n mukaan tekijä olisi nimeltään Benjamin Herman. Hän oli kotoisin Rochefortista ja syntynyt Belgiassa vuonna 1982. Hän vapautui vankilasta vasta eilen. Hänellä oli taustallaan omaisuusrikoksia ja lieviä huumausainerikoksia.

Lähde: Iltalehti

 

 

Aiheeseen liittyen