sunnuntai, 26 toukokuun, 2024

Kaksi poliisiopiskelijaa paljastui läheisistä yhteyksistä rikollisjohtajiin Ruotsissa

Ruotsi. Kahden poliisiopiskelijan epäillään joutuneen rikollisjoukkojen vaikutuspiiriin ja heidät erotettiin opintojensa loppuvaiheessa vähän ennen lopputenttiä, osoittaa Dagens Nyheterin tekemä tutkimus.

Asiasta kirjoittaa SVT NYheter 2.5. julkaisemassaan artikkelissa.

Viimeisen neljän vuoden aikana 27 opiskelijaa on joutunut jättämään poliisikoulutuksen. Opintojen jäädytyksiä ympäröi valtakunnan turvallisuuden kannalta salassapito, mutta DN:n tietojen mukaan poliisi epäilee kahta heistä yhteyksistä jengijohtajiin.

Toisen naisen kerrotaan soluttautuneen poliisiakatemiaan sukulaistensa ja  rikollisverkoston myötävaikutuksella. Hän läpäisi fyysiset, psykologiset ja teoreettiset kokeet sekä myös viimeiset turvallisuus- ja soveltuvuustestit.

Vasta loppukoevaiheessa opinnot äkkiä keskeytettiin. DN:n tietojen mukaan syynä oli se, että poliisi epäili naisen toimineen rikollisten puolesta.

Toisella poliisikoulutuksesta erotetulla opiskelijalla oli poliisin mukaan rakkaussuhde Ismail Abdon, joka tunnetaan myös nimellä ”mansikka”, kanssa.

Ismail Abdo oli jengijohtajan Rawa Majidin, ”kurdiketun”, oikea käsi Foxtrot-verkostossa. Verkoston hajottua heistä tuli toistensa verivihollisia, mikä on johtanut armottoman väkivallan aaltoon Ruotsissa ja ulkomailla, useisiin murhiin ja muihin väkivallantekoihin.

Ei tiedetä, toimiko nainen omasta tahdostaan ​​vai ei. Poliisin mukaan opiskelija piti suhteensa jengin johtajaan salassa. Hänet pidätettiin, kun poliisikoulutus oli melkein päättynyt.

Kaksivuotisessa koulutuksessa, jota seuraa kuuden kuukauden kokelaspalvelu, opiskelijat oppivat muun muassa poliisin työmenetelmiä, taktiikkaa, aseiden käsittelyä ja rikosteknisiä tietoja.

– On erittäin vaikeaa havaita ihmisiä, jotka tietoisesti hakevat koulutukseen pahalla tarkoituksella ja tekevät parhaansa piilottaakseen sen. Emme voi taata, että jokainen aloittaja on oikea henkilö tehtävään, sanoo poliisilaitoksen turvallisuusosaston päällikkö Ari Stenman DN:lle.

Viime viikolla DN paljasti, että rikollisjengit värväävät poliiseja, myös seksuaalisten suhteiden kautta luovuttamaan turvaluokiteltuja tietoja, kirjoittaa SVT Nyheter.

Kuva: SVT Nyheter.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT