Ruotsi. Tukholman luoteisosassa tapahtui tiistaiyönä 21.01. kello 2.30 kaksi räjähdystä. Tuhotyöt kohdistuivat kerrostaloihin Kistassa ja Husbyssa. Talojen väliä on vain muutama sata metriä, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

– Yksi henkilö on viety sairaalaan. Tarkistamme nyt asuntoja nähdäksemme, onko loukkaantuneita enemmän, kertoo Mittin pelastuskeskuksen johtaja Åsa Sköld kello neljä yöllä tiedotusvälineille.

Poliisin mukaan sairaalaan kuljetetun henkilön vammat eivät ole vakavia. Koko Husbyn talo tarkistettiin  yön aikana, mutta myöhemmin aamulla todettiin, että huoneistoissa ei ollut enää loukkaantuneita.

Ambulanssien henkilökunta tutki noin kymmenen ihmistä yhteensä molemmissa paikoissa, mutta heistä kukaan ei tarvinnut sairaalahoitoa.

Husbyssä tapahtunutta räjähdystä kuvataan voimakkaammaksi. Siellä vaurioitui sekä asuntojen rakenteita että ikkunoita, jotka ovat rikki useissa saman talon huoneistoissa.

– Molemmilla kiinteistöillä on suuria vaurioita, toteaa Tukholman poliisin tiedottaja Towe Hägg.

Viitisenkymmentä talojen asukasta jouduttiin evakuoimaan ja heille etsitään korvaavia asuntoja. Poliisiteknikot ja räjähdeasiantuntijat ovat aloittaneet asuntojen tutkimisen vaurioiden suuruuden tarkistamiseksi. Poliisi on aloittanut molemmissa tapauksissa alustavan tutkinnan yleisen tuhoamisvaaran aiheuttamisesta.

Tukholman pelastuslaitoksen ulkopuolinen komentaja Magnus Kark kuvailee lehdille  kuinka ihmiset tulivat pihalle räjähdyksen jälkeen ja monet heistä olivat järkyttyneitä.

– He eivät ymmärrä, että tällaista tapahtuu. Se todella koettelee psyykeä. Tämä säilyy heidän elämänsä ajan mielessä, hän sanoo.

Viikko sitten räjähti pommi Tukholmassa Östermalmin kaupunginosassa. Poliisin mukaan on liian aikaista sanoa, liittyvätkö räjähdykset toisiinsa.

Kuvat: SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Aiheeseen liittyen