Ruotsi. Yksi henkilö on viety sairaalaan rivitalossa Hässelbyssä Länsi-Tukholmassa tapahtuneen voimakkaan räjähdyksen jälkeen. Tuntia myöhemmin poliisi sai uuden hälytyksen toiseen kiinteistöön Tukholmassa – tällä kertaa kerrostalossa Skarpnäckissa tapahtuneen  räjähdyksen ja sen sytyttämän tulipalon vuoksi, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Torstaiaamuna 16.3. kello 01.30. Voimakas räjähdys Hässelbyssa tuhosi suuren osan rivitalon julkisivusta ja vaurioitti kolmea kotia. Neljän asunnon asukkaat ovat joutuneet jättämään kotinsa, kertoo SVT.Poliisin tiedottaja Carina Skagerlind kertoo, että yksi aikuinen henkilö vietiin sairaalaan, mutta hänen vammojaan ei alkuvaiheessa arvioitu hengenvaarallisiksi.

Tapahtumaa tutkitaan murhan yrityksenä ja tuhotyönä. Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, että ketään olisi pidätetty.

Kuva: SVT Nyheter.

***

Hieman yli tunnin kuluttua edellisestä poliisi sai hälytyksen Etelä-Tukholman Skarpnäckissä kerrostalossa tapahtuneesta räjähdyksestä, jossa porrashuone oli syttynyt tuleen. Lääkäri tarkasti palon jälkeen useita ihmisiä, mutta kenenkään ei kerrota loukkaantuneen vakavasti.

Poliisin mukaan on liian aikaista sanoa, voidaanko tapaus yhdistää Hässelbyn räjähdykseen.

– Se on tietysti asia, jota aina katsomme, mutta en voi tällä hetkellä kommentoida mitään tarkemmin, Carina Skagerlind sanoo lehdille.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan törkeästä tuhopoltosta.

Tapauksen johdosta on pidätetty yksi henkilö, poliisi kertoo varhain torstaiaamuna. Kyseessä on 40-45-vuotias mies, jota epäillään osallisuudesta rikokseen.

Aiheeseen liittyen