lauantai, 22 kesäkuun, 2024

Kaksi teinityttöä käveli ympäri Tukholman keskustaa kassissaan kuusi käsikranaattia

Ruotsi. Kaksi tyttöä, 14- ja 15-vuotiaat, kävelevät Tukholman keskustassa Normal-myymäläketjun liikkeeseen turkoosin kassin kanssa. He näyttävät kahdelta ystävältä, jotka ovat ostoksilla, mutta heillä ole meikkejä laukussaan. Siellä on kuusi toimintakelpoista käsikranaattia, kertoo Aftonbladet 11.2. julkaisemassaan artikkelissa.

Valvontakameroiden kuvien avulla poliisi on kartoittanut kahden tytön matkan ympäri Tukholman keskustaa.

– Valvontamateriaalista näkyy, että he kävelevät ympäri kaupunkia, menevät kahville ja ajavat metrolla, sanoo syyttäjä Jonas Nygren lehdelle.

Lauantaina 12. elokuuta viime vuonna vähän ennen kello kolmea iltapäivällä 15-vuotias tyttö nousee SL-bussiin Tukholman pohjoispuolella. Hän kantaa mukanaan kassia, jossa käsikranaatit ovat.

Kista-ostoskeskuksessa hän tapaa 14-vuotiaan ystävänsä. Tytöt menevät kauppaan yhdessä. 15-vuotias kantaa laukkua kranaatteineen.

Puoli viideltä tytöt menevät metroon. Laiturilla on paljon ihmisiä, mukaan lukien useita pieniä lapsia, jotka seisovat tyttöjen lähellä.

Metrolla tytöt matkustavat Husbyyn. 15-vuotias kantaa laukkua kranaatteineen. He seuraavat ihmisvirtaa ja nousevat ylös liukuportailla. Heidän ympärillään on paljon ihmisiä, mukaan lukien lastenvaunut.

Aftonbladet kertoo jutussaan useita kohteita joissa tytöt liikkuvat ihmismeren keskellä iltapäivän aikana. He ottavat myös useita kuvia, joissa kaikissa laukku näkyy. Tarkoituksena on ilmeisesti esitellä sitä kuvien vastaanottajille.

Klo 18.28 tytöt palaavat T-keskukseen, nyt 14-vuotias kantaa laukkua.

Myöhemmin illalla tyttö tulee kotiin bussilla ja lähijunalla. Seuraavana päivänä hänen äitinsä löytää kuusi käsikranaattia 14-vuotiaan tyttärensä yöpöydältä. Järkyttynyt äiti soittaa poliisille.

Tytöistä vanhempi, 15-vuotias, tuomittiin hiljattain kahdeksaksi kuukaudeksi suljettuun nuortenhoitoon erityisen vakavista syttyvistä ja räjähtävistä aineista annetun lain rikkomuksista.

14-vuotias on liian nuori tuomittavaksi.

Syyttäjä Jonas Nygren kertoo, että kranaattien käsittely viittaa siihen, että tytöt toimivat rikollisryhmän puolesta. Tutkinta ei kuitenkaan ole pystynyt osoittamaan, kuka on heidän toimintansa takana.

Kuvat: Aftonbladet/Ruotsin poliisi.

2 KOMMENTTIA

  1. Missä maailmassa me elämme?takana on taatusti eri maiden maahan-muuttajat..jotka eivät kunnioita meitä,jotka autamme heitä..

    5

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT