perjantai, 12 heinäkuun, 2024

Kalasataman henkirikosta edelsi riita huumausaineiden maksamisesta

Helsinki. Tapauksen selvittäminen alkoi, kun poliisi sai varhain sunnuntaina aamulla 20. elokuuta ilmoituksen elottomasta henkilöstä ajoradalla Kalasatamassa. Miehessä oli ulkoisen väkivallan merkkejä, minkä vuoksi esitutkinta aloitettiin rikosnimikkeellä tappo, kertoo poliisi.

Henkirikoksen 29-vuotias uhri löytyi Capellan puistotie 10:n kohdalta. Ensihoito aloitti elvytyksen, mutta totesi lopulta miehen kuolleeksi tapahtumapaikalla. Esitutkinnan mukaan uhrin vammat olivat tulleet paikan päällä.

Lokakuussa neljä henkilöä otettiin kiinni ja vangittiin epäiltynä murhasta.

Esitutkinnan perusteella henkilöt olivat tavanneet Tikkurilassa ja lähteneet suunnitellusti liikkeelle kahdella autolla eri reittejä käyttäen Kalasatamaan. Ajoneuvot saapuivat Kalasatamaan suurin piirtein samoihin aikoihin. Tapahtumaa edeltävänä iltana yksi epäillyistä oli ostanut prepaid-puhelinliittymäkortin.

– Esitutkinnan edetessä selvisi, että autoissa olleet henkilöt olivat menneet yhdessä Kalasatamaan tekemään huumausainekauppaa eivätkä henkirikoksen vuoksi. Kalasatamassa ollut henkirikoksen uhri oli kaupan toinen osapuoli. Kaupanteon aikana huumausaineen maksusta oli tullut riitaa, joka johti henkirikokseen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio.

Yksi henkilö on edelleen vangittuna

Toisessa autossa olleet henkilöt esittivät löytäneensä uhrin ajoradalta. He ilmoittivat asiasta hätäkeskukseen ja jäivät tapahtumapaikalle poliisin ja ambulanssihenkilökunnan kanssa.

Huumausaineiden ostaja ja myyjä olivat yhteydessä ennen huumausainekauppoja, ja heidän välillään oli aiempia riitaisuuksia. Poliisi pääsi heidän jäljilleen omien tutkimustensa avulla.

Poliisi ei voi toistaiseksi avata julkisuuteen henkirikoksen epäiltyä tekotapaa.

Kolme tutkintavankeudessa ollutta henkilöä vapautettiin marraskuun loppupuolella, ja edelleen vangittuna on 28-vuotias nainen. Rikosnimike hänen osaltaan on muutettu murhasta tapoksi.

Syytteen nostamisen määräpäivä on 17.1.2023.

1 KOMMENTTI

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT