Outokummun Kalaton-lammen tapauksessa on tullut ilmi ja poliisin tietoon seikkoja, joiden perusteella asiassa on syytä epäillä rikosta. Poliisi selvittää edelleen vuonna 2006 kadonneeksi ilmoitetun Heikki Olavi Karpovin katoamisen yhteyttä niihin tietoihin, joita tämän kevään aikana tapauksesta on saatu.

Poliisi on suorittanut lammella etsintöjä kahden päivän ajan. Etsintöjä on tällä viikolla tehty poliisikoirien avulla sekä lammella veneestä, että jalkaisin lammen ympäristössä. Etsintöjen tuloksista ei tässä vaiheessa voida kertoa julkisuuteen enempää. Etsintöjä jatketaan ensi viikolla. Etsinnässä on tarkoitus käyttää vedenalaiseen etsintään erikoistunutta henkilöstöä ja kalustoa, poliisi on pyytänyt etsintöihin virka-apua Suomenlahden merivartiostolta.Poliisi on puhuttanut ja kuulustellut useita henkilöitä asiaan liittyen tällä viikolla, mutta myös jo aiemmin tämän kevään aikana. Poliisi kartoittaa parhaillaan myös rikoksesta epäiltyjen henkilöiden piiriä. Poliisilla on käsitys, että epäiltyjen piiriin kuuluu useampia henkilöitä ja sitä selvitystyötä tehdään parhaillaan. Poliisilla on se käsitys, että Kalaton -lammessa olevasta vainajasta on ihmisillä olemassa tietoja tai havaintoja, joita ei ole poliisille kerrottu

Kaikkia asiaan liittyviä vihjeitä tai havaintoja pyydetään ilmoittamaan numeroon 041 4948 141 tai sähköpostitse vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

 

Aiheeseen liittyen