Turun seudulla tapahtuu edelleen matkapuhelinkauppoihin liittyviä varkauksia ja ryöstöjä, Lounais-Suomen poliisi tiedottaa, ja kehottaa kansalaisia erityiseen varovaisuuteen nettikauppojen kaupantekotilanteissa.

Lounais-Suomen poliisi tiedotti joulukuun alussa varkauksista ja ryöstöistä, jotka liittyvät verkossa sijaitsevan kauppapaikan kaupantekotilaisiin. Poliisille tehtyjen rikosilmoitusten perusteella ilmiö jatkuu edelleen.

Viime kuukausina Turun seudulla on anastettu verkossa myynnissä olevia matkapuhelimia kaupantekohetkellä. Tavallisesti tekijät ovat ottaneet puhelimen myyjältä ja juosseet pois paikalta. Poliisi on ottanut kiinni kaksi miestä, joita epäillään osasta ryöstöjä. Esitutkinta näiden rikosten osalta on siirtynyt syyteharkintaan, ja miehet ovat edelleen vangittuina.

Tehdyistä kiinniotoista huolimatta poliisille on tehty uusia rikosilmoituksia varkauksista ja ryöstöistä – erityisesti matkapuhelinkauppoihin liittyen. Ilmoitusten mukaan puhelin on otettu myyjän kädestä ja juostu pois paikalta. Osassa tapauksia on myös käytetty väkivaltaa tai sen uhkaa.

Poliisi yhä muistuttaa kansalaisia noudattamaan varovaisuutta kaupantekohetkellä. Myyntipaikaksi kannattaa aina valita vilkas, julkinen paikka, jossa on paljon muita ihmisiä. Kaupantekohetki tulee myös sopia valoisan aikaan. Lisäksi myyjän henkilöllisyydestä kannattaa yrittää ottaa etukäteen selvää, mikäli se on mahdollista esimerkiksi numerotiedustelun kautta.

Rikoksen uhrin kannattaa ilmoitta rikoksesta heti sen tapahduttua hätäkeskukseen. Poliisi pyytää vihjeitä tapahtuneiden rikosten selvittämiseksi ja tekijöiden kiinnisaamiseksi osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

Aiheeseen liittyen