sunnuntai, 21 huhtikuun, 2024

Kansanedustajaa koskevat tapaukset vuosilta 2022–2023 siirtyvät syyteharkintaan

Helsingin poliisi kertoo saaneensa valmiiksi kolme esitutkintaa, joissa on asianosaisena kansanedustaja.

Ensimmäinen tapaus koskee Helsingin Sanomien artikkelia, jossa kirjoitettiin kansanedustajasta kesällä 2022.

Tapauksen rikosnimikkeet ovat kunnianloukkaus, törkeä kunnianloukkaus, törkeä yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen ja päätoimittajarikkomus.

Rikosasia siirtyy syyteharkintaan. Poliisi ei tiedota tarkemmin, missä asioissa se epäilee rikosten tapahtuneen.

Poliisi on saanut valmiiksi myös toisen esitutkinnan, jolla on yhteys esitutkintaan Helsingin Sanomien artikkelista. Tämän asian osalta poliisi ei avaa rikosepäilyn sisältöä tai tutkittuja rikosnimikkeitä.

Lisäksi poliisi on saanut valmiiksi kansanedustajaa koskevan, epäiltyä salassapitorikosta koskevan rikosasian esitutkinnan, joka myös siirtyy syyteharkintaan.

Asiassa on kyse päätöksestä, jonka apulaisvaltakunnansyyttäjä teki marraskuussa 2023. Päätöksessä kumottiin syyttäjän aiempi päätös jättää esitutkinta toimittamatta. Rikosepäily liittyy salassa pidettävien tietojen julkaisemiseen kansanedustajan kirjassa, joka ilmestyi vuonna 2023.

***

Ensimmäinen tapaus koskee kansanedustaja Wille Rydmania käsittelevää Helsingin Sanomien artikkelia kesällä 2022. Artikkelin mukaan usealla naisella on noin vuosikymmenen ajalle ulottuvalta ajanjaksolta epäsopivia ja ahdistavia kokemuksia Rydmanin toiminnasta. Osa naisista oli tapahtuma-aikaan alaikäisiä.

Rydman kiisti artikkelissa esitetyt väitteet ja teki siitä rikosilmoituksen. Poliisin mukaan tapaus siirtyy syyteharkintaan rikosnimikkeillä kunnianloukkaus, törkeä kunnianloukkaus, törkeä yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen ja päätoimittajarikkomus. Epäillyn asemassa on Helsingin Sanomien toimitusta ja johtoa.

Lisäksi poliisi on saanut valmiiksi Rydmania itseään koskevan, epäiltyä salassapitorikosta koskevan rikosasian esitutkinnan, joka myös siirtyy syyteharkintaan. Rikosepäily liittyy salassa pidettävien tietojen julkaisemiseen Rydmanin kirjassa, joka ilmestyi vuonna 2023.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT