tiistai, 28 toukokuun, 2024

Kaoottinen mellakka Norjan Bergenissä eritrealaisten järjestämän tapahtuman yhteydessä

Norja. Poliisi on sulkenut useita katuja Bergenissä eritrealaiseen joukkotapahtumaan liittyvien levottomuuksien puhkeamisen jälkeen. Ainakin yhden ihmisen kerrotaan loukkaantuneen, kertoo NRK  Nyheter.

Poliisi ilmoitti kello 12.50 häiriöistä Kong Oscarin portin, Korskirkenin ja Domkirkenin alueella.

Poliisin operaatiojohtaja John-Endre Skeie kertoo, että mielenosoittajat olivat hyökänneet sekä eritrealaisen yhdistyksen jäsenten että poliisin kimppuun.

– Olemme poimineet mielenosoittajilta pois nyrkkirautoja, keppejä ja rautatankoja, Skeie sanoo.

Poliisi kertoo, että mellakoinnissa on kyse kahdesta ryhmästä, toinen Eritrean hallintoelimen puolesta ja toinen sitä vastaan. Poliisilla on tietoa, että mielenosoittajien joukossa on vieraita eritrealaisesta yhteisöstä eri puolilta Etelä-Norjaa.

Mellakat, joihin sisältyi kivien heittämistä ja tappeluita mielenosoittajien kesken, alkoivat vastamielenosoittajien vaatiessa poliisia lopettamaan Eritrean vapaussodan vuosipäivän kunniaksi järjestetyn tapahtuman.

Jo yhdeksältä aamulla ihmisiä alkoi kerääntyä paikalle, mutta vasta kahdeltatoista tilanne muuttui väkivaltaiseksi. Varsinaiset juhlat järjestetään myöhemmin lauantai-iltana ja poliisi on vakuuttanut, että ne voidaan toteuttaa.

Vastaavia mellakoita sattui Tukholman Järvafältetissä aiemmin tänä kesänä, kun hallintokriittiset eritrealaiset ottivat yhteen kulttuurifestivaalin osallistujien kanssa. Festivaalin väitettiin järjestetyn hallinnon tukemiseksi.

Noin kaksikymmentä poliisipartiota sulki useita kaupungin katuja, ja oli valmiina käyttämään kyynelkaasua. Silminnäkijöiden mukaan myös poliiseja vastaan on hyökätty ja yleisöä kehotetaan pysymään poissa alueelta väkivallan vuoksi.

Poliisi kertoi lehdistötilaisuudessa hieman ennen kello 14, että tilanne on edelleen kesken, mutta ketään ei ole pidätetty, toteaa NRK Nyheter.

Kuva: NRK Nyheter.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT