Ruotsi. Uppsalassa on käynnissä suuri poliisioperaatio sen jälkeen, kun Sala Backen asuinalueella tapahtui räjähdys. Hälytys tuli lauantaiaamuna 14.11. kello 06. Poliisi vahvistaa, että kerrostalon portaikossa tapahtui räjähdys. Kaikkia majoituspaikan asukkaita poliisi määräsi pysymään sisätiloissa toistaiseksi, kertovat Aftonbladet ja SVT Nyheter.

Poliisi on paikalla useiden partioiden kanssa ja tiesulut on asennettu. Tällä hetkellä henkilövahingoista ei ole tietoa, mutta aineellisia vahinkoja on tapahtunut. Vielä on epäselvää, mikä portaikossa on räjähtänyt.

– Saimme useita puheluita räjähdyksestä. Kun saavuimme paikalle, kävi ilmi, että sisätiloissa räjähti jokin kerrostalon porraskäytävässä, kertoo keskusalueen poliisin tiedottaja Magnus Jansson Klarin lehdille.

– Aftonbladetille toimitettujen tietojen mukaan se on ollut käsikranaatti? Saamiemme tietojen mukaan kranaatti heitettiin portaikkoon.

– En voi vahvistaa enkä kieltää sitä, Magnus Jansson Klarin sanoo.

Alustavien tietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut räjähdyksessä. Poliisi luokittelee tapahtuman yleiseksi tuhotyöksi, aamun lehdet kertovat.

Kuva: Aftonbladet.

 

Aiheeseen liittyen