sunnuntai, 21 heinäkuun, 2024

Katalysaattorivarkauksia Kouvolassa – poliisi pyytää havaintoja

Kouvola. Poliisille on tehty viisi rikosilmoitusta henkilöautoihin kohdistuneista katalysaattorivarkauksista Kouvolan Eskolanmäen alueella aikavälillä 21.-26.11.2023.

Katalysaattorivarkaudet ovat kohdistuneet pääasiassa vanhempiin henkilöautoihin. Poliisi pyytää havaintoja varkauksiin liittyen.

Tapauksiin liittyvät havainnot pyydetään ilmoittamaan sähköpostitse osoitteeseen rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 050 447 9574.

Katalysaattorivarkauksista

Katalysaattorivarkaudet ovat sekä valtakunnallinen että kansainvälinen ilmiö. Katalysaattoreja anastetaan, koska ne sisältävät jalometalleja.

Varkauksien ehkäisemiseksi kannattaa ajoneuvo sijoittaa paikkaan, jossa on hyvä valaistus sekä muuta liikennettä ja liikkujia. Voit myös ehkäistä varkauksia ja auttaa rikosten selvittämisessä seuraavilla keinoilla:

  • Kaiverra katalysaattoriin rekisterinumero.
  • Maalaa katalysaattori kirkkaalla värillä.
  • Asenna suojapelti katalysaattorin eteen.

Poliisi pyytää kansalaisia myös tarkkailemaan ympäristöään ja ilmoittamaan epäilyttävästä toiminnasta. Jos havaitset epäilyttäviä henkilöitä tai outoa, esimerkiksi sahaamista muistuttavaa ääntä autojen lähellä, soita hätäkeskuksen puhelinnumeroon 112. Näin lisäät varkaiden kiinnijäämisriskiä.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT