keskiviikko, 17 huhtikuun, 2024

Katsaus Kaakkois-Suomen rajavartioston toimintaan helmikuussa 2024 – maastovalvontaa tehostettu

Rajavartiolaitos. Kaakkois-Suomen rajanylityspaikat Vainikkalaa lukuun ottamatta ovat olleet suljettuina koko alkuvuoden ajan osana välineellistetyn maahantulon ilmiön pysäyttämistä. Voimassa olevan Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti rajanylityspaikat pysyvät suljettuina 14.4.2024 asti, toteaa Rajavartiolaitos.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto havaitsi maanantaina 12.2. yhden henkilön luvattoman rajanylityksen Venäjältä Suomeen Parikkalassa. ​Henkilö ylitti valtakunnan rajan maastoitse ja oli kiinniotettaessa väsynyt sekä hyvin kylmissään. Henkilö on hakenut turvapaikkaa. Tapahtuma paljastui rajavartioston suorittaman valvonnan tuloksena. Kaakkois-Suomen rajavartiosto jatkaa tapauksen selvittämistä.

Rajanylityspaikkojen ollessa suljettuina rajavartiosto on varautunut sääntöjen vastaiseen maahantulon ilmiöön maastorajoilla. Valvontaa on tehostettu, ja rajaa valvotaan muun muassa partioinnilla, teknisellä valvonnalla sekä valvontalennoilla.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto aloitti helmikuussa yhden esitutkinnan valtionrajarikoksesta. Helmikuussa ei havaittu väärennöksiä eikä määrätty sakkoja.

Helmikuun aikana Kaakkois-Suomen rajavartioston rikostorjunta jatkoi marras-joulukuussa 2023 sekä tammikuussa 2024 vireille tulleiden epäiltyjen valtionrajarikosten ja niihin liittyvien epäiltyjen laittoman maahantulon järjestämisten esitutkintaa. Joitakin tapauksien esitutkinnoista on päätetty tutkinnanjohtajan päätöksellä ja osa tapauksista on siirretty esitutkinnan jälkeen syyttäjälle syyteharkintaan. Valtaosassa tapauksista esitutkinnat ovat vielä kesken.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT