keskiviikko, 29 toukokuun, 2024

Kauniaisissa tapahtuneen lapsen kuolemaan johtaneen onnettomuuden tutkinta etenee

Kauniainen. Länsi-Uudenmaan poliisi jatkaa tutkintaa tapauksessa, jossa 10-vuotias menehtyi traktorin törmättyä häneen. Seuraavaksi poliisi jatkaa tapauksen teknistä ja taktista tutkintaa. Poliisi puhuttaa myös silminnäkijöitä, tiedottaa poliisi.

Poliisi on tänään 24.4. jatkanut tiistaina 23.4. Kauniaisissa tapahtuneen, lapsen kuolemaan johtaneen liikenneonnettomuuden esitutkintaa.

– Olemme keskiviikon aikana tehneet puhutuksia ja kuulusteluita. Tilannekuvaa koostetaan jatkuvasti, kertoo tutkintaa johtava komisario Hannu Kontola.

Tapahtumapaikka sijaitsee Kauniaisten Oppilaskodintiellä, joka on pienehkö tie. Paikka on lähellä koulua, josta kaksi lasta oli lähtenyt hetkeä aikaisemmin koulupäivän päätyttyä kävelemään. Lapset olivat kävelleet tien oikeaa laitaa pitkin, kun heitä vastaan tullut traktori oli törmännyt toiseen lapsista. Tämä 10-vuotias poika menehtyi onnettomuudessa.

Traktori on Kauniaisten kaupungin omistuksessa ja sitä kuljetti kaupungin työntekijä, joka oli kyseisenä päivänä lumenauraustehtävissä. Tiellä, jolla onnettomuus tapahtui, on lapsien alueella liikkumisesta varoittava liikennemerkki.

Poliisin tutkinta jatkuu kuulusteluilla

Esitutkinta jatkuu tästä eteenpäin niin teknisellä kuin taktisellakin tutkinnalla. Myös kuulusteluita jatketaan. Tilanteella ollut silminnäkijöitä ja poliisi puhuttaa myös heitä esitutkinnassa.

Poliisi on esitutkinnan alkuvaiheessa pyytänyt asialle myös syyttäjän, jonka kanssa tutkintakokonasuutta linjataan. Tapahtumaa tutkii omalta osaltaan myös liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta, joka hälytettiin paikalle onnettomuuden tapahduttua.

– Esitutkinnan tässä vaiheessa rikosnimikkeiksi on vaihdettu törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja törkeä kuolemantuottamus. Poliisi haluaa kuitenkin korostaa, että rikosnimikkeiden vaihtamiseen ei liity esimerkiksi tahallisuutta, päihteitä tai ylinopeutta, kertoo Kontola.

Esitutkinnassa selvitellään vielä muun muassa sitä, onko traktorin kuljettaja havainnut tien vieressä kulkeneet lapset ja miksi törmäys on tapahtunut.

Poliisi toivoo asiassa nyt tutkintarauhaa eikä tiedota asiasta enempää ennen, kun tutkinta on edennyt.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT