lauantai, 24 helmikuun, 2024

Käynnissä olevia autoja varastettu Pohjanmaalla – älä jätä autoasi varkaita houkuttelemaan

Pohjanmaa. Lyhyen ajan sisällä on Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella varastettu kaksi käynnissä olevaa autoa kauppojen pihoista, kertoo poliisi.

Seinäjoki. Kaupankäynnin ajaksi käyntiin jätetty henkilöauto varastettiin sunnuntai-iltana 7.1. Puskantiellä Seinäjoella. Auto löytyi myöhemmin Mustasaaren Kunista, jossa se oli osallisena kolarissa maanantaina 8.1. klo 11. Poliisi epäilee kahta henkilöä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, toinen henkilöistä, joka oli osallinen kolarissa, epäillään myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta.

Peräseinäjoki. Iltapäivällä keskiviikkona 10.1. varastettiin käynnissä oleva henkilöauto kaupan pihasta Peräseinäjoella. Alueella liikkuneet poliisipartiot saivat Kurikan Kirkkoahteessa näköhavainnon autosta, joka lähti ajamaan poliisipartiota karkuun. Tyhjä auto löytyi hetken päästä moottori käynnissä ovet auki ja lumipenkkaan ajettuna risteysalueella Kylvöntiellä. Poliisikoiralla lähdettiin etsimään autossa olleita, jotka löytyivät läheisen hotellin pihasta. Kahta henkilöä epäillään moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, toinen heistä epäillään myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Molemmissa tapauksissa autot ovat olleet käynnissä ja autot ovat olleet erittäin helposti varastettavissa. Viime viikon pakkasjakson aikana moni piti auton käynnissä kaupankäynnin aikana. Moni jättää myös muina vuodenaikoina auton käyntiin asioidessaan jossakin. Poliisi haluaa muistuttaa, että autoa ei pitäisi ikinä jättää valvomatta käyntiin. Varkauden lisäksi on vaarana, että esimerkiksi autossa oleva lapsi tai lemmikkieläin voi saada auton liikkeelle.

1 KOMMENTTI

  1. Ilmeisesti pakkasissa menetelmä on toiminut menneinä vuosina. Enää se ei näytä toimivan. Poliisin olisi kansalaisia opettaakseen kerrottava, mikä on muutanut tilanteen. Onko suomalaiset muuttuneet huumeiden käyttäjiksi vai mikä on syynä?

    0

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT