lauantai, 22 kesäkuun, 2024

Keskusrikospoliisi selvittää kaasuputken vaurioalueella liikkuneiden alusten taustoja

Keskusrikospoliisi. Kaasuputkivaurion tapahtuma-aikaan paikalla liikkuneiden alusten tiedot on selvitetty. Tutkintatoimia on tutkinnan kuluessa kohdistettu useisiin aluksiin, joilla on yhteys vauriopaikkaan ja ajankohtaan, tiedottaa KRP.

– Avoimista lähteistä on ollut selvitettävissä tapahtuma-aikaan alueella liikkuneet alukset. Poliisikin on kohdistanut tutkintatoimia esimerkiksi Newnew Polarbeariin sekä Sevmorputiin, mutta myös muihin aluksiin, jotka datan perusteella ovat olleet vaurion tapahtuma-aikaan alueella, kuvaa rikosylikomisario Risto Lohi Keskusrikospoliisista.

Esimerkiksi liikennettä merialueella selvitetään esitutkinnassa kuitenkin huomattavasti avoimia lähteitä yksityiskohtaisemmin.

– Alusten liikkeiden lisäksi selvitetään niiden taustoja ja aiempaa toimintaa, yhteistyössä muiden valtioiden viranomaisten kanssa, Lohi kuvaa.

Keskusrikospoliisi on jatkanut kaasuputkivaurion tutkintaa sekä paikan päällä merellä että analysoimalla tapahtumaan liittyviä tietoja. Parantuneet sääolosuhteet ovat mahdollistaneet jälleen sukellusten tekemisen ja siten teknisen tutkinnan vaurion luona.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT