Keskusrikospoliisi. Yli 90% Euroopan rahamuulitoimien avulla tunnistetuista rahamuulitapahtumista liittyy kyberrikollisuuteen. Laiton raha tulee usein rikollisesta toiminnasta, kuten tietojenkalastelusta, haittaohjelmahyökkäyksistä, verkkohuutokauppapetoksista, sähköisen kaupankäynnin petoksista, yrityssähköpostikompromissista (BEC) ja toimitusjohtajan petoksista, romanssihuijauksista, lomapetoksista (varauspetoksista) ja monista muista.

  • Rahan sekoittaminen on eräänlainen rahanpesu. Rahamuuli on henkilö, joka saa rahaa kolmannelta osapuolelta pankkitililleen ja siirtää sen toiselle tai ottaa sen käteisenä ja antaa jollekulle muulle saaden siitä palkkion.
  • Vaikka rahamuulit eivät olisikaan suoraan osallisina rahaa tuottavissa rikoksissa (tietoverkkorikollisuus, maksaminen ja verkkopetokset, huumeet, ihmiskauppa jne.), He ovat avustajia, koska ne pesevät tällaisten rikosten tuotot. Yksinkertaisesti sanottuna rahamuulit auttavat rikollisjärjestöjä pysymään nimettöminä samalla kun siirretään varoja ympäri maailmaa, varoittaa Keskusrikospoliisi.

Artikkelikuvassa tavallinen muuli

Aiheeseen liittyen