Itä-Uusimaa. Viikonloppuna liikennepoliisisektorin partioita työllistivät erilaiset kokoontumisajot. Näihin tapahtumiin osallistui satoja autoja ja mopoja ja mukana oli myös tapahtumia seuraamaan tullutta väkeä.

– Pyrimme näkyvällä läsnäololla huolehtimaan liikenneturvallisuudesta ja yleisestä järjestyksestä. Tämän kaltaiset kokoontumiset ovat suuria tapahtumia ja liikkuvat usein maantieteellisesti poliisilaitosrajat ylittäen, joten niiden valvonta sitoo poliisin resursseja ja valvontaa toteutetaan yhteistyössä muiden poliisilaitosten kanssa, kertoo komisario Asko Sartanen.

Näiden eri kokoontumisten yhteydessä valitettavasti syyllistytään usein vakaviin liikennerikoksiin sekä aiheutetaan konkreettista hengen ja terveyden vaaraa osallistujien ja ulkopuolisten turvallisuudelle. Partioiden tekemien huomioiden mukaan on vain ajan kysymys, milloin holtittomasta ajotavasta aiheutuu vielä vakavampia seurauksia.

– Autoille ja moottoripyörille paikoin mitatut nopeudet vaihtelivat jopa 180-200km/h. Viikonlopun aikana mitattiin reilut kymmenen epäiltyä törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista ja parikymmentä liikenneturvallisuuden vaarantamista, joissa oli vakava piittaamattomuus liikenneturvallisuutta kohtaan, joten useita ajokortteja lähti hyllylle, Sartanen summaa.

Poliisilaitoksen alueen pääväylillä ehdittiin tekemään myös muutakin valvontaa, josta partioiden haaviin jäi muutamia rattijuoppoja ja etsintäkuulutettuja henkilöitä, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi.

Aiheeseen liittyen