Helsingin käräjäoikeus vangitsi tänään 8.1.2019 useista törkeistä rattijuopumuksista epäillyn 51-vuotiaan miehen. Miehen epäillään syyllistyneen vajaan viikon aikana kolmeen törkeään rattijuopumukseen: 31.12.2018 Vihdissä, 2.1.2019 Helsingissä ja 4.1.2019 Helsingissä. Poliisi on määrännyt miehen ajokieltoon ja takavarikoinut epäillyn rikoksentekovälineen eli miehen omistaman auton.

– Mies vangittiin poliisin vaatimuksesta jatkamisvaaran perusteella. Arviomme mukaan miehen rikoskierteeseen on puututtava ja on syytä epäillä, että mies jatkaisi päihtyneenä ajamista, jos olisi vapaana. Tulemme ehdottamaan syyttäjälle, että syyttäjä vaatisi miehen autoa valtiolle menetettäväksi. Ratkaisun tekee aikanaan tuomioistuin, kommentoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Seppälä Helsingin poliisilaitokselta.

Miehen epäillään syyllistyneen törkeisiin rattijuopumuksiin aiemminkin. Helsingin poliisi tutkii edelleen 18.12. tapahtunutta törkeää rattijuopumusta, jossa mies on epäiltynä. Lisäksi miestä epäillään toisesta samana päivänä tapahtuneesta törkeästä rattijuopumuksesta, joka on jo siirtynyt syyteharkintaan.

Syyteharkintaan ovat jo siirtyneet myös kolme syyskuussa 2018 tapahtunutta epäiltyä törkeää rattijuopumusta, joista kaksi tapahtui Vihdissä ja yksi Kouvolassa. Kaksi näistä tapauksista on jo vireillä Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

– Kaikki epäillyt rikokset ovat tapahtuneet iltapäivällä tai alkuillasta. Rikoksentekovälineinä on ollut useita eri autoja, Seppälä lisää.

Miestä epäillään myös oheisrikoksista, kuten kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä ajoneuvorikkomuksista.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen