torstai, 29 helmikuun, 2024

Kolme ruotsalaista teini-ikäista poikaa ryösti koruliikkeen Tanskassa – naureskelivat oikeudessa

Tanska. Kahta ruotsalaista 15-vuotiasta ja yhtä 17-vuotiasta poikaa epäillään törkeästä ryöstöstä koruliikettä vastaan Kööpenhaminassa, kirjoittaa Ekstrabladet.

Ryöstö tapahtui tiistaina 28.11. noin klo 15, kun kolme aseella ja veitsillä aseistettua poikaa menivät Bassem Luxury -myymälään ja murskasivat siellä useita vitriinejä. He varastivat koruja ja kelloja suuren, mutta tuntemattomaksi jääneen summan edestä.

Ryöstön jälkeen he pakenivat kaupasta, mutta omistaja Bassem Simon Kanaan seurasi perässä, mikä johti myöhemmin kolmen teini-ikäisen pidätykseen. Nämä kolme ovat 15-, 15- ja 17-vuotiaat, ja Ruotsin kansalaisia.

Tuomioistuimeen, jossa syyte luettiin, heidät tuotiin yhdessä. Kaikki kolme syytettyä ovat tummia, kiharahiuksisia ja lenkkivaatteita käyttäviä poikia. Jokaiselle heistä oli varattu puolustusasianajaja, kuvailee paikalla ollut Ekstrabladet.

Ilmeisesti he eivät ymmärtäneet tilanteen vakavuutta, sillä puheenjohtajan oli nuhdeltava poikia syytteen käsittelyn aikana.

– Suosittelen, että lopetatte nauramisen. Meillä on oikeusistunto, puheenjohtaja sanoi ankarasti puhuessaan pojille. Näiden kolmen takana istui arabiankielinen tulkki, kertoo Ekstrabadet.

Poikia syytetään törkeästä ryöstöstä Bassem Luxury -myymälää vastaan sekä omistajan ja toisen liikkeessä olevan henkilön uhkaamisesta aseella ja veitsillä.

Oikeus päätti jatkaa istuntoa suljetuin ovin, koska pidätetyt ovat alle 18-vuotiaita. Syytettyjen nimiä ei myöskään julkaista.

Kaikki kolme pidätettyä kiistivät ryöstön eivätkä tunnustaneet tekoa perustuslakikäsittelyn aikana. Oikeus määräsi heidät vangittaviksi, kertoo Ekstrabladet.

Kuva: Ekstrabladet.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT