Ruotsi. Tiistaina 29.12. klo 21.46 poliisi sai hälytyksen ampumisesta Tenstan keskustassa, josta löytyi kaksi haavoittunutta ihmistä. Myöhemmin löydettiin vielä kolmas haavoittunut henkilö kotoaan, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

– Yksi uhreista on kuollut.  Kaksi muuta ovat hoidossa, mutta heillä ei pitäisi olla hengenvaarallisia vammoja, poliisi vahvistaa lehdille keskiviikkona aikaisin aamulla.Poliisin mukaan kaikki ammuskelussa vammoja saaneet ovat 20-vuotiaita.

Aftonbladetin saamien tietojen mukaan poliisi epäilee, että tapahtumalla on yhteys murhayritykseen Husbyssä tiistai-iltana. Silloin 20-vuotias mies, jolla on samojen tietojen mukaan yhteyksiä Västerortin jengiin, ilmestyi sairaalaan ampumahaavoja saaneena. Hän ei kuitenkaan halunnut tehdä yhteistyötä poliisin kanssa.

Henkilö, joka asuu lähellä ampumapaikkaa Tenstassa, kertoo Aftonbladetille kuulleensa useita laukauksia.

– Kuulin sen hyvin äänekkäästi läheltä, se kuulosti kahdelta automaattiaseelta, hän kertoo.

Epäiltyjen tekijöiden on nähty lähtevän paikalta sähköpotkulaudoilla ampumisen jälkeen, mutta mahdollisesti jatkoivat sitten pakoaan odottamassa olleella Saabilla.

Myöhemmin keskiviikkoyönä tuli tietoa, että rikospaikoilla oli levottomuuksia.  Siinä yhteydessä muun muassa poliisiauto on vaurioitunut. Aftonbladetille toimitettujen tietojen mukaan sinisen valon sabotaasista on tehty useampiakin ilmoituksia.

Poliisi on lisännyt henkilöstön määrää alueella tiedotetaan poliisin verkkosivuilla.

Kuva: Aftonbladet.

Aiheeseen liittyen