Helsinki. Miesten epäillään murtautuneen kahteen liiketilaan ja vieneen sieltä kameralaitteita 170 000 euron arvosta. Epäilty rikos tapahtui Konalassa maanantaiyönä 25. lokakuuta.

Tapauksen selvittäminen alkoi, kun hätäkeskukseen tuli ilmoitus murrosta. Kiinteistöön oli päästy sisälle ikkunasta, joka oli rikottu. Myös sisäovia oli hajotettu.Epäillyt onnistuivat viemään kahdesta liiketilasta kameran runkoja, linssejä sekä objektiiveja.

– Yksi epäillyistä oli käynyt perjantaina 22.10. tiedusteluretkellä liiketiloissa, joihin kaksi muuta epäiltyä myöhemmin murtautuivat, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Outi Petersohn-Järvinen.

Poliisi selvitti epäiltyjen henkilöllisyydet ja pääsi heidän jäljilleen. Epäillyt ovat romanialaisia ja iältään noin 30–40-vuotiaita.

Esitutkinnassa kävi ilmi, että epäillyt saapuivat Suomeen laivalla Viron kautta illalla 21. lokakuuta, eli neljä päivää ennen murtoa.

Varastettu omaisuus yritettiin toimittaa ulos maasta rahtipalvelun matkassa. Epäillyt saatiin kiinni 27. ja 28. lokakuuta.

Tapaus siirtyy syyteharkintaan 23.11.2021.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen