Kontiolahti. Esitutkinta on valmistunut Kontiolahdella keväällä 2021 tapahtuneesta törkeästä varkaudesta ja seuraavaksi tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon, tiedottaa poliisi.

Poliisi sai 24.4.2021 hätäkeskuksen kautta ilmoituksen Kontiolahden Kulhossa sijaitsevaan omakotitaloon kohdistuneesta törkeästä varkaudesta. Tapahtumapaikalla selvisi, että omakotitaloon oli tunkeuduttu ja sieltä oli anastettu kaksi metsästysasetta (haulikko ja kivääri), alkoholijuomia sekä muuta irtainta omaisuutta.Poliisi löysi osan anastetusta omaisuudesta törkeän varkauden kohteena olleen omakotitalon lähistöltä metsästä. Samasta paikasta löytyi myös esineitä, joiden avulla päästiin tekijöiden jäljille. Esitutkinnassa selvinneiden seikkojen perusteella teosta epäillään kahta joensuulaista noin 20-vuotiasta miestä. Osa anastetusta omaisuudesta on löytynyt heidän hallustaan.

Omakotitalosta anastettu haulikko löytyi myöhemmin syyskuussa 2021 toisen poliisitehtävän yhteydessä Joensuusta vajaan 30-vuotiaan miehen asunnosta. Häntä epäillään kätkemisrikoksesta ja ampuma-aserikoksesta. Anastettu kivääri on jäänyt valitettavasti kateisiin. Yleensä anastetut aseet päätyvät laittomille markkinoille sellaisten tahojen haltuun, joilla ei ole muuten edellytyksiä ampuma-aseiden hallussapitoon.

Lisäksi esitutkinnan aikana ilmi tulleiden seikkojen perusteella poliisi epäilee kolmea henkilöä, alle 20-vuotiasta naista sekä kahta yli 30-vuotiasta miestä, ampuma-ase- ja kätkemisrikoksesta. Heidän epäillään pitäneen hallussaan teossa anastettuja aseita. Esitutkinta asiasta on nyt valmistunut ja tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Aiheeseen liittyen