Kontiolahti. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta henkilöautolla sekä huumausaineen käyttörikokseen Joensuussa ja Kontiolahdella sunnuntaina kello 2 jälkeen, kertoo poliisi.

Poliisi näytti miehen kuljettamalle autolle pysäytys- ja hälytysvaloa Joensuun Karsikossa. Hän lähti ajamaan karkuun kohti Ilomantsia, käyttäen huomattavaa ylinopeutta. Pakenija  ajoi Ilomantsintietä(Kantatie n:o 74) Tervasuontien risteykseen. Kyseisessä risteyksessä poliisi oli valmiina piikkimaton kanssa pysäyttämään miehen kuljettaman auton.

Kuljettaja käänsi auton hieman ennen Tervasuontien risteystä ja lähti ajamaan takaisin Joensuun suuntaan käyttäen huomattavaa ylinopeutta. Iiksenjoen kohdalla Ilomantsintiellä, poliisi oli jälleen valmiina pysäyttämään auton piikkimattoa käyttäen.

Kuljettaja ajoi auton ulos tieltä ennen piikkimattoa. Hän vaikutti päihtyneeltä ja kieltäytyi huumepikatestistä. Miehen hallusta löytyi huumausainetta. Eikä miehellä ole voimassaolevaa ajokorttia.

Aiheeseen liittyen