Poliisipartio oli suorittamassa valvontaa Someron keskustassa lauantai-illana puoli seitsemän aikaan kun partiota vastaan tuli kaksi moottoripyörää, joista toisen kuljettaja lähti partion kohdatessaan voimakkaasti kiihdyttämään.
Poliisipartio lähti kyseisen moottoripyöräilijän perään ja Someron pääkadulla, vilkkaassa liikenteessä pyörän kuljettaja puikkelehti muun ajoneuvoliikenteen seassa, ajonopeuden noustessa ajoittain 40 km/h nopeusrajoituksella 100 km/h nopeuteen.

Pyörän kuljettaja jatkoi ajoaan Jokioistentielle kohti Jokioisia, ajonopeuden noustessa ajoittain lähelle paria sataa. Sivullisilta saatujen vihjeiden perusteella kyseisen pyörän kuljettaja, somerolainen mieshenkilö, tavoitettiin myöhemmin Someron keskustasta. Hän oli palannut keskustaan vietyään käytössään olleen moottoripyörän talliin piiloon.
Hänen käytössään ollut pyörä oli liikennekäytöstä poistettu. Kuljettajalla ei myöskään ollut sen kuljettamiseen oikeuttavaa ajokorttia.

Kyseinen ajo on mitä ilmeisemmin aiheuttanut varsinkin keskustan alueella useita konkreettisia vaaratilanteita, ja muut kadun käyttäjät ovat joutuneet väistämään kyseistä moottoripyörää törmäyksen välttämiseksi. Poliisi toivookin tällaisten henkilöiden tai muuten kyseisestä ajosta havaintoja tehneiden henkilöiden yhteydenottoa Salon poliisiin, virka-aikana puhelinnumeroon 0295 417 427.

Aiheeseen liittyen