Orimattila. 25- vuotiaan naisen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen Orimattilassa 13.1.2019 yöllä Lahdentiellä.

Poliisipartiota vastaan tuli henkilöauto Artjärventien ja Pakantien risteyksessä, Artjärventien ja Lahdentien liikenneympyrässä poliisipartio kytki pysäytysvalot päälle. Kuljettaja kiihdytti auton vauhtia siten, että Orimattilan taajama-alueella vauhtia oli 100 km/h nopeusrajoituksen ollessa 50 km/h. Lahdentien ja Heinämaantien risteyksessä kuljettaja menetti ajoneuvon hallinnan osuen valotolppaan. Takaa-ajo jatkui pitkin Heinämaantietä nopeuden ollessa yli 100 km/h. Ennen Villähteentien risteystä ajoneuvo pysähtyi poliisipartion ollessa vastassa varustautuneena piikkimatolla. Kuljettaja nousi itse ajoneuvosta ja antautui poliisipartiolle.

Kuljettaja puhalsi poliisin tarkkuusalkometriin 0,53 mg/l. Lisäksi kuljettaja antoi positiivisen tuloksen kannabiksen ja anfetamiinin osalta. Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Takaa- ajo kesti noin 13 minuuttia ja pituudeltaan oli 17 km. Kuljettajalle ei tullut vammoja osuessaan tolppaan, ajoneuvo kärsi lieviä vaurioita.

Aiheeseen liittyen