Vuoden 2018 meripäivät oli poliisille kiireinen. Pelkästään Kotkansaarella oli poliisitehtäviä lähes 300. Poliisille kiireitä aiheuttivat ensisijaisesti lukuisat ylipäihtyneet, aggressiiviset häiriökäyttäytyjät sekä isommat tai pienemmät tappelut. Alkoholi ja lämmin sää näyttelivät omaa osaansa em. yhtälössä. Kiireisin ilta ja yö oli perjantai. Vakavin yksittäinen meripäiviin liittynyt rikostapahtuma oli Isossapuistossa tapahtunut puukotus, jota tutkitaan tapon yrityksenä. Rikostutkintaan johtaneista tapahtumista on laadittu erilliset tiedotteet rikostorjunnan toimesta.

Varsinainen huvialue Kantasatamassa ei työllistänyt poliisia juuri lainkaan. Poliisin keskeinen toiminta-alue oli tänäkin vuonna Isopuisto ja muu ydinkeskusta.

Rattijuopumuksia paljastettiin kuusi kappaletta. Päihtymyksen tai häiriökäyttäytymisen takia poliisin säilötiloihin pääsi parikymmentä henkilöä.

Poliisin merellisessä toiminnassa suoritettiin 80 tarkastusta, joissa havaittiin joitakin varustepuutteita ja kahdessa tapauksessa kirjoitettiin sakko pelastusliivien puuttumisen takia. Mittari värähti vesillä 30 kertaa mutta kaikki puhallutukset jäivät alle rangaistavuuden rajan.

Poliisille on toimitettu runsaasti löytötavaroita. Löytötavarat on toimitettu Kotkan poliisiasemalle Ruukinkatu 12. Niitä voi kysellä poliisiaseman infopisteestä tai numerosta 0295 414 514.

Kuvituskuva

Aiheeseen liittyen