perjantai, 23 helmikuun, 2024

Koulu-uhkauksista Laihialla ja Isossakyrössä – vanhempien tulisi keskustella asiasta lastensa kanssa

Laihia/Isokyrö. Poliisi epäilee Laihian yläkoulun oppilaan kirjoittaneen pulpetille kouluun kohdistuneen uhkauksen. Isossakyrössä yläkoulun wc:n seinälle oli kirjoitettu kouluun kohdistunut uhkaus, kertoo poliisi.

Poliisi on tänään ollut paikalla Laihian yläkoululla turvaamassa koulunkäyntiä ja selvittämässä uhkauksen tekijää. Kouluun kohdistunut uhkaus oli kirjoitettu yhden luokkahuoneen pulpetille ja kirjoituksen viestissä uhkailtiin väkivallanteolla koululla 14.12.

Isossakyrössä poliisi on myös ollut paikalla turvaamassa koulunkäyntiä, oppilaita ja henkilökuntaa sekä selvittämässä uhkausta. Tällä hetkellä tutkintatoimenpiteet Isossakyrössä ovat vielä käynnissä ja poliisi ei kommentoi tarkemmin uhkauksen sisältöä tai kuka sen on mahdollisesti kirjoittanut.

Poliisi suhtautuu aina vakavasti kaikenlaisiin uhkauksiin ja erityisesti sellaisiin, jotka kohdistuvat kouluihin. Suurin osa viime vuosina kouluihin kohdistuneista uhkauksista

Pohjanmaan poliisin alueella ovat olleet perättömiä. Oikea tai perätön uhkaus, poliisi toimii aina niin kuin kyseessä olisi oikea tilanne.

Nimettömänä esitetty uhkaus netissä tai muussa muodossa ei yleensä estä poliisia selvitystyössään vaan tekijän jäljille päästään melkein aina. Teot tutkitaan yleensä laittomana uhkauksena, jonka maksimirangaistus on kaksi vuotta vankeutta. Epäiltyyn voidaan kohdistaa pakkokeinoja, eli hänet voidaan ottaa kiinni, pidättää ja jopa vangita. Epäillyn kotiin voidaan tehdä kotietsintä, omaisuutta voidaan takavarikoida ja tutkia, kuten esimerkiksi puhelimia ja tietokoneita.

Pohjanmaan poliisi toivoo vanhempien puhuvan lastensa kanssa asiasta, moni uhkaus syntyy hetken mielijohteesta ja esimerkiksi somessa pyörivistä tyhmistä haasteista.

Poliisi jatkaa uhkausten tutkintaa ja puuttuu jatkossakin samalla vakavuudella koulu-uhkauksiin.

1 KOMMENTTI

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT