tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Koulujen päättymistä juhlittiin Itä-Uudellamaalla nuorison suosimissa kohteissa

Itä-Uusimaa. Koulujen päättymistä ja kesäloman alkamista juhlittiin eri puolilla Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen aluetta pääosin rauhallisesti, raportoi poliisi.

Vilkkaimpia juhlimispaikkoja tänä vuonna olivat Järvenpään Rantapuisto, Porvoon Kokonniemi ja Köttbodan uimaranta, Keravan urheilupuisto sekä Hyvinkään Martin koulun kenttä. Vantaalla vilkkain nuorison suosimista juhlintapaikoista oli Leppäkorven maauimala.

Koulujen päättäjäisiin varauduttiin useiden partioiden erillisorganisaatiolla

Itä-Uudenmaan poliisissa varauduttiin viime vuosien tapaan koulujen päättäjäisten valvontaan useiden partioiden erillisorganisaatiolla. Valvontaa tehtiin myös ilmasta käsin dronella.

– Valvontaa kohdennettiin erityisesti ennalta tiedossa oleviin, nuorison suosimiin kohteisiin. Mukana valvomassa omissa rooleissaan oli myös useita poliisin yhteistyökumppaneita, kuten kaupunkien ja kuntien nuorisotyöntekijöitä, seurakuntien ja järjestöjen nuorisotyöntekijöitä sekä SPR, kertoo rikoskomisario Kaisa Holappa.

Nuorilta takavarikoitiin ja hävitettiin alkoholia

– Alaikäisten nuorten hallusta takavarikoitiin ja hävitettiin reilu määrä alkoholia päättäjäisillan  aikana. Nuorilla oli pääsääntöisesti hallussaan mietoja alkoholijuomia, mutta joukkoon mahtui myös väkevämpiäkin juomia. Poliisi takavarikoi nuorten hallusta illan aikana myös huumausaineita, teleskooppipatukoita sekä kaasusumuttimen, Holappa jatkaa.

Ilotulitteita ammuttiin illan aikana reippaasti

Hätäkeskukseen tehtiin päättäjäisillan aikana useita ilmoituksia ilotulitteista.

– Huolta poliisille aiheuttivat muun muassa Mäntsälästä, Tuusulasta, Vantaalta sekä eri puolilta Keravaa ammutut ilotulitteet. Ilotulitteiden hallussapito ja niiden vaarallinen käsittely ovat olleet viime vuosina valitettavan yleinen ilmiö nuorten keskuudessa koulujen päättäreissä, Holappa jatkaa.

Poliisin partiot hoitivat erilaisia poliisitehtäviä lauantain ilta viiden ja sunnuntaityön kello kahden välisenä aikana lähes 400.  Tehtäviä riitti aina odotukselle saakka.

– Nuoriin liittyvät tehtävät olivat pääsääntöisesti häiriötehtäviä, mutta illan ja yön aikana mukaan mahtui myös muutamia väkivaltaan liittyvä tehtäviä. Päättäjäisä juhlineen nuorten osalta ilta oli Itä-Uudellamaalla, varsinkin Vantaalla, poikkeuksellisen rauhallinen ja sujui ilman isompia ylilyöntejä, Holappa kiittelee.

Päättäjäisillan- ja yön tapahtumista viestittiin aktiivisesti

Poliisi viesti aktiivisesti päättäjäisillan ja yön tapahtumista eri sosiaalisen median kanavissa.

– Kansalaisten oli mahdollista seurata meitä tuttuun tapaan poliisilaitoksemme tileillä X:ssä, Instagramissa ja Facebookissa, summaa Holappa.

Kuvituskuva.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT