Itä-Uusimaa. Koulujen päättymistä ja kesäloman alkamista juhlittiin Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella riehakkaasti usean kunnan ja kaupungin alueilla, poliisi tiedottaa.

Vilkkaimpia juhlimispaikkoja olivat Järvenpään Rantapuisto, Porvoon Kokonniemi ja Nurmijärven Vaskomäki. Vantaalla vilkkaimpia nuorison suosimista juhlintapaikoista olivat Jokiuoman puisto ja Leppäkorven maauimala.

Koulujen päättäjäisiin varauduttiin useiden partioiden erillisorganisaatiolla

Itä-Uudenmaan poliisi oli tänäkin vuonna varautunut koulujen päättäjäisten valvontaan useiden partioiden erillisorganisaatiolla. Valvontaa tehtiin myös ilmasta käsin kahdella dronella. Valvontaa kohdennettiin koko poliisilaitoksen alueella erityisesti useisiin ennalta määriteltyihin nuorison suosimiin kohteisiin. Mukana valvonnassa oli myös poliisin yhteistyökumppaneita, kuten kaupunkien ja kuntien nuorisotyöntekijöitä, seurakuntien ja järjestöjen nuorisotyöntekijöitä sekä SPR.

Alkoholia hävitettiin reilusti

– Nuorten hallusta takavarikoitua alkoholia hävitettiin tänä vuonna kymmeniä litroja. Nuorilla oli hallussaan pääsääntöisesti mietoja alkoholijuomia, kertoo rikoskomisario Hanna Kiiskinen. 

– Aurinkoisella ja kesäisellä säällä oli varmasti vaikutusta siihen, että hätäkeskuksen poliisille välittämiä tehtäviä oli paljon jo alkuillasta asti. Nuoriin liittyvät tehtävät olivat pääsääntöisesti häiriötehtäviä. Huolta aiheuttivat myös muutamasta paikasta ammutut hätäraketit ja ilotulitteet, Kiiskinen jatkaa.

Päihtymys näkyi tehtävissä loppuillan ja yön aikana myös muutamina nujakoina, jotka saatiin nopeasti rauhoitettua. Kokonaisuutena juhlinta oli melko maltillista siitä huolimatta, että suosituille juhlimispaikoille oli kertynyt satoja nuoria.

Illan ja yön aikana poliisi teki havaintoja myös iloisesta ja maltillisesta juhlinnasta, mihin poliisilla ei ollut tarvetta puuttua.

Itä-Uudenmaan poliisi viesti illan ja yön tapahtumista koko poliisilaitoksen alueelta aktiivisesti ja ajantasaisesti Twitter-tilillään.

Aiheeseen liittyen