Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan asiassa, joka koskee varsinaissuomalaisen koulun suihkutiloissa tapahtunutta alaikäisten tyttöjen kuvaamista.

Asia on siirretty tänään syyteharkintaan. Asiassa on epäiltynä kaksi henkilöä, joiden molempien osalta rikosnimikkeinä on törkeä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittäminen ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Asianomistajia on yhteensä 17.

Toisen epäillyn osalta rikosnimikkeinä on lisäksi sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittäminen ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapito. Rikoksesta epäillyn hallusta löytyi muutama video ja noin tuhat kuvaa. Kuvissa esiintyviä henkilöitä ei ole pystytty tunnistamaan.

Tutkinnan aikana ei ole ilmennyt viitteittä siitä, että oppilaiden kuvia olisi levitetty eteenpäin, toteaa poliisi.

SeriE-verkostosta apua seksuaalirikosten ehkäisemiseen

Poliisille on enenevässä määrin tullut ilmi rikosasioita, joissa epäillyillä on kiinnostusta lapsikohteista.

Turun seudulla toimii SeriE-verkosto, jonka tarkoituksena on auttaa seksuaalirikoksista epäiltyjä, niistä tuomittuja ja henkilöitä, jotka ovat huolissaan mahdollisesti laittomiin tekoihin johtavista mieltymyksistään.

Verkosto etsii henkilöille sopivia palveluidentarjoajia, joilla on erityisvalmiuksia auttaa juuri kyseistä kohderyhmää.

Käynnit palveluidentarjoajien luona ovat maksullisia, mutta maksutonta ohjausta maksusitoumuksen saamiseksi on mahdollista saada esimerkiksi kriminaaliasiamiestoiminnan kautta.

Kriminaaliasiamiestoiminnassa autetaan muun muassa rikostaustaisia, rikoksista epäiltyjä ja heidän läheisiään. Työntekijöiltä saa oikeudellista neuvontaa ja ohjausta. Palvelu on maksutonta ja yhteydessä voi halutessaan olla nimettömästi.

Aiheeseen liittyen