Huhtikuun aikana Kouvolan keskustan liepeillä on tullut ilmi poikkeuksellisen paljon autoihin kohdistuneita murtoja. Erityisesti murtoja on tapahtunut Kellomäki – Kasarminmäki – Marjoniemi – Kaunisnurmi alueella sekä keskustassa. Myös Pikku-Palomäessä on murtauduttu autoihin.

Kumputiellä on murtauduttu useaan autoon 9.4. yöllä/aamuyöllä. 16-17.4. välisenä yönä on murtauduttu autoihin sekä Sakaristontiellä että Ruotsulantiellä. 10.-12.4. välisenä aikana on murtauduttu autoihin Kasarminkadulla, Torikadulla ja Kauppalankadulla. Lisäksi Kasarminkadulla on murtauduttu autoon 4.-8.4. välisenä aikana, Hinkismäentiellä 8.-9.4. välisenä aikana sekä Kallantiellä 31.3. – 6.4. välisenä aikana.

Poliisi pyytää mahdollisia havaintoja automurroista puhelimitse 0504479574 tai sähköpostitse rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi

Automurroilta suojautuessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, ettei jätä autoon näkyville omaisuutta houkuttelemaan varkaita. Sikäli kun autoon omaisuutta joutuu jättämään, niin olisi hyvä huolehtia omaisuuden merkitsemisestä, jotta omaisuus on tarvittaessa yksilöitävissä. Myös esimerkiksi taloyhtiöiden/talojen parkkipaikkojen valaistukseen on hyvä kiinnittää huomiota.

Aiheeseen liittyen