Kuopio. Aamuinen usean auton ketjukolari Kuopiossa moottoritiellä aiheutui siitä, että ensimmäisen henkilöauton kuljettaja ei osannut täysin käyttää itselleen tuntematonta ajoneuvoa ja ajoneuvo menetti nopeuttaan ilmeisesti vaihteen mentyä vapaalle. Ajoneuvo pysähtyi lopulta ajokaistalle kuljettajan hämäännyttyä tilanteesta. Takana tulleet kaksi henkilöautoa eivät havainneet tilannetta ajoissa ja törmäsivät pysähtyneeseen ajoneuvoon.

Alkoholilla ei ollut osuutta asiaan. Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Uusia, moderneja ajoneuvoja on tullut ja tulee jatkossa yhä enemmän liikenteeseen. Poliisi muistuttaa, että ennen kuin lähdetään liikenteeseen uudella, itselle tuntemattomalla ajoneuvolla, kuljettajan tulee tutustua ajoneuvon hallintalaitteisiin ja perehtyä ajoneuvon ominaisuuksiin.

Toisaalta poliisi haluaa myös muistuttaa tilannenopeuden merkityksestä, tarkkaavaisuudesta liikenteessä ja liukkaista tienpinnoista. Tässäkin tapauksessa liian moni jätti hiljentämättä ajonopeuttaan onnettomuuspaikkaa lähestyessään ja poliisin hälytysvalot huomattuaan. Tästä aiheutui useita läheltä piti -tilanteita ajoneuvojen liukastellessa liukkaalla tiellä myöhäisten jarrutusten takia.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen