tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Kuopion Sorsasalossa tuhotöitä – poliisi sai tekijän kiinni tuoreeltaan

Kuopion Sorsasalossa sytytettiin useita tulipaloja tiistaina aamuyöstä n. klo 02.45 – 03.15 välisenä aikana, kertoo poliisi.

Autoliike Mannisen pihassa sytyttiin palamaan henkilöauto, joka tuhoutui täysin palossa. Palaneen auton vieressä olleeseen toiseen ajoneuvoon aiheutui huomattavia vaurioita.

Autoliike Mannisen liikekiinteistöstä oli rikottu ikkunoita ja sen kautta kiinteistö oli sytytetty palamaan. Palo oli sammunut automaattisen sammutusjärjestelmän avulla ja kiinteistössä oli poliisipartion tullessa paikalle havaittavissa savua ja lattialla runsaasti vettä.

Palopaikalle ensimmäiseksi ehtinyt vartiointiliikkeen vartija havaitsi autoliikkeen pihalta poistuvan henkilöauton, jossa oli sisällä yksi henkilö.

Palopaikalta poistunut henkilöauto havaittiin moottoritiellä menossa kohti Kuopiota Päivärannan kohdalla ja poliisi sai pysäytettyä henkilöauton moottoritiellä.

Henkilöautoa kuljettanut mieshenkilö oli ulkopaikkakuntalainen ja iältään n. 62-vuotias. Mies otettiin kiinni epäiltynä tuhotyön yritykseen ja törkeään vahingontekoon.

Sorsasalossa suoritetun paikkatutkinnan yhteydessä havaittiin myös Nesteen huoltamolla maahan valutetun polttoainetta ja yritetyn sytyttää sitä tuleen. Huoltamon videotallenteiden perusteella poliisi epäilee samaa tekijää, joka sytytti palamaan autoliike Miettisen kiinteistön. Huoltamon osalta tutkintanimikkeenä on tuhotyön yritys.

Tutkinnan edetessä voivat rikosnimikkeet tarkentua.

Kuvituskuva.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT