keskiviikko, 24 heinäkuun, 2024

Lahden Niemenkadun liikenneonnettomuus siirtyy syyteharkintaan

Lahti. Suojatietä ylittänyt jalankulkija kuoli Lahdessa Niemenkadulla lokakuussa 2023, kun autoilija törmäsi häneen kuljettamallaan henkilöautolla. Liikenneonnettomuuden esitutkinta on valmistunut ja se siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan, tiedottaa Hämeen poliisilaitos.

Henkilöautoa kuljettanut noin 30-vuotias mies menetti autonsa hallinnan Niemenkadulla ja törmäsi liikenteenjakajaan sekä katua suojatietä pitkin ylittäneeseen keski-ikäiseen naiseen. Nainen menehtyi tapahtumapaikalla törmäyksessä saamiinsa vammoihin. Onnettomuus tapahtui 31.10.2023 alkuillasta.

Esitutkinta siirtyy syyteharkintaan rikosnimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, törkeä kuolemantuottamus, rattijuopumus ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta. Mies oli määrätty ajokieltoon jo vuonna 2022.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että tapahtuma-aikana tien pinta oli sohjoinen ja ajokeli oli vaikea. Ylinopeus, päihtymys, ajo-oikeudettomuus ja huono ajokeli yhdessä johtivat ajoneuvon hallinnan menettämiseen, jolla oli traaginen seuraus.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT