Lapin poliisilaitos ja Keskusrikospoliisi jatkavat tiistaina 4. elokuuta Torniossa Putaan kaupunginosassa tapahtuneen räjähdyksen tutkintaa. Rikosnimikkeinä esitutkinnassa ovat tällä hetkellä tuhotyö ja räjähderikos. Räjähdyksessä vaurioitui sininen Volkswagen Transporter -pakettiauto, joka oli vuokrattu Rajavartiolaitoksen käyttöön. Räjähdyksestä ei aiheutunut henkilövahinkoja.

– Poliisi pyytää edelleen silminnäkijähavaintoja tapahtumapaikan tienoolta tiistaiyöltä puolenyön ja kello yhden väliltä. Erityisesti kaipaamme lisätietoa kolmen miehen seurueesta, joka liikkui Aarnintietä Thurevikinkadulle. Lisäksi meitä kiinnostaa tapahtuma-aikaan Aarnintietä ajanut pieni punainen henkilöauto sekä samoihin aikoihin Aarnintiellä ajanut mopo, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Teemu Mäntyniemi keskusrikospoliisista.

Poliisi toivoo havaintojen lisäksi, että edellä mainitut tahot ilmoittautuisivat poliisille. Lisäksi poliisi pyytää yksityishenkilöitä tarkastamaan omista valvontakameroistaan tapahtumapaikan lähistöllä liikkuneita henkilöitä ja ilmoittamaan tiedot poliisille.

Vihjeitä ja muita tietoja tapauksesta voi toimittaa Lapin poliisin sähköpostiin rta.lappi(a)poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 466 259. Poliisi kiittää tähän mennessä saaduista vihjeistä.

Aiheeseen liittyen