perjantai, 14 kesäkuun, 2024

Lapin poliisilla työntäyteinen viikonloppu – rattijuopot ja pahoinpitelyt työllistivät

Lapin poliisilla on ollut kiirettä ympäri Lappia. Poliisia ovat työllistäneet useat rattijuopumukset ja pahoinpitelytapaukset, tiedottaa 14.1. Lapin poliisilaitos.

Kemissä poliisi sai ilmoituksen perjantai-iltapäivänä ajoneuvojen välisestä risteyskolarista. Tapahtumapaikalla poliisi kiinnitti huomiota toisen osallisen sekavaan olemukseen. Poliisin havainto toisen osallisen sekavasta olemuksesta oli oikea, koska hän antoi huumausainepikatestissä positiivisen tuloksen. Poliisi jatkaa risteyskolarin esitutkintaa epäiltynä rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Tornio. Perjantai-iltana Torniossa poliisin liikenneaiheiset tehtävät jatkuivat. Tällä kertaa poliisi sai ilmoituksen, jonka mukaan moottoritiellä henkilöauto liikkuu varsin holtittomasti. Onneksi poliisi tavoitti henkilöauton kuljettajan ennen vahinkojen syntymistä. Tässäkin tapauksessa henkilöauton kuljettajan huumausainepikatesti antoi positiivisen tuloksen. Kuljettaja toimitettiin verikokeisiin ja häntä epäillään tässä vaiheessa rattijuopumuksesta.

Kemissä poliisipartio havaitsi yllätyksekseen lauantaiyönä henkilön ajavan moottorikelkkaa kaupungin keskustassa pitkin katuja. Tälläkin kertaa poliisi sai pysäytettyä moottorikelkkailijan ja yllätys ei ollut suuri, kun kuljettaja puhalsi alkometriin positiivisen tuloksen. Rattijuopumuksen lisäksi kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Rovaniemi. Perjantai-iltana poliisi sai ilmoituksen, jonka mukaan Rovaniemen keskustan lähellä henkilöauto on ajautunut tieltä lumipenkkaan. Poliisi tavoitti tapahtumapaikalta henkilön, jonka epäillään ajautuneen kuljettamallaan henkilöautolla tieltä ulos. Henkilölle suoritettu alkometrikoe antoi positiivisen tuloksen, jonka johdosta hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Tällä kertaa henkilövahingoilta onneksi vältyttiin.

Rovaniemi. Myös lauantaiaamuna poliisi tavoitti Rovaniemellä tieltä suistuneen henkilöauton ja sen kuljettajan. Henkilöautossa ollut myöskään rekisterikilpiä. Poliisi suoritti paikalla olleelle kuljettajalle huumausainepikatestin, mikä antoi positiivisen tuloksen. Lisäksi kuljettajalla ei ollut  henkilöauton kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta.

Kemijärvellä poliisi sai ilmoituksen, jonka mukaan tieltä on suistunut henkilöauto kokonaisuudessaan lumipenkkaan. Poliisi tavoitti tapahtumapaikalta mainitun henkilöauton ja sen sisältä tavoitettiin myös kuljettaja. Kuljettajan alkometrikoe antoi positiivisen tuloksen, jonka johdosta hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Useiden rattijuopumustapausten lisäksi poliisia ovat työllistäneet yksityisasunnoissa ja kaupunkien keskustoissa ravintoloiden läheisyydessä tapahtuneet pahoinpitelyt. Lisäksi poliisi huolehti viikonlopun aikana useita voimakkaassa humalassa olevia henkilöitä poliisin tiloihin suojaan kovalta pakkaselta, tiedotteessa kerrotaan.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT