Lappeenrannassa torstaina 7.5.2020 illalla paikkakuntalainen alkoholin vaikutuksen alaisena ollut alaikäinen mies menetti kovassa vauhdissa omistamansa henkilöautonsa hallinnan ja suistui tieltä.

Alustavassa tarkastuksessa kaikilla autossa olleille, kuljettajalle sekä neljälle nuorelle matkustajalle oli aiheutunut eri asteisia vammoja eri puolille vartaloa ja heidät kuljetettiin EKKS:aan.Tiellä olleista jäljistä päätellen ajoneuvo oli ollut sivuluisussa ennen tieltä suistumista lähes 100 metriä jonka jälkeen ajautunut tieltä kulkusuunnassaan vasemmalle katkoen puita.

Ajoneuvon nopeudeksi onnettomuushetkellä on arvioitu noin 100 km/h tiellä jolla on 60 km/h nopeusrajoitus.

Alustavassa puhuttelussa osa matkustajista kertoi ennen onnettomuutta pyytäneensä kuljettajaa hiljentämään ajonopeutta mutta hän ei ollut reagoinut pyyntöihin. Matkustajat kertoivat myös etteivät he olleet tietoisia kuljettajan olleen alkoholin vaikutuksen alaisena mutta tietoisia tämän nauttineen vähäisen määrän alkoholia.

Alustavissa tutkimuksissa todettiin ajoneuvon turvalaitteiden lauenneen ja ettei kaikki takaistuimen turvavyöt olleet kunnossa, ei ole varmuutta käyttikö kaikki matkustajat turvavöitä joilla oli siihen mahdollisuus.

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja useammasta vammantuottamuksesta, hänet määrättiin ajokieltoon.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen